Geestig Magazine is het online verengingsblad van Alcmaeon – faculteitsvereniging van Faculteit der Sociale Wetenschappen van Universiteit Utrecht. Elke maand staat een thema centraal, waarover artikelen worden gepubliceerd. De redactie schrijft artikelen voor dit thema in een breed scala aan onderwerpen waaronder columns, algemene tips, wetenschappelijke artikelen en meer.

DE REDACTIE

stefan

Stefan Schraa, Voorzitter
Stefan staat bekend als het model van Geestig Magazine. Hij is 19 jaar oud en zijn roots liggen OP Urk. Wat je verder nog van hem moet weten? Hij draagt zijn bril graag casual en hij is één van de weinige die na het poepen eerst opstaat voordat hij zijn billen afveegt! Heeft Stefan ook slechte eigenschappen? Jazeker! Zo kan hij minder van zijn eten genieten als hij weet dat het om een restje van de dag ervoor gaat en voetjevrijt hij tot in den treure met zichzelf. Wil je nog meer van Stefan weten? Lees dan zijn artikelen! In elk artikel zit een snufje Stefan verstopt.

thumbnail_room-boom-1

Romy Snetselaar, Vice-Voorzitter
Romy komt uit Curaçao en heeft daar haar hele leven gewoond totdat ze Psychologie ging studeren in ons veel te koude, maar mooie Nederland! Nu derdejaars Kinder- en Jeugd Psychologiestudent, wilde Romy graag weer wat creatiefs doen en kwam zo vrolijk de redactie inhobbelen. Speciale talenten: Extreme hoeveelheden voedsel naarbinnen schuiven en vervolgens urenlang zeiken over hoe vol ze zit, vreemde geluiden maken, awkward op foto’s staan en dansen alsof niemand (of juist iedereen) het ziet. Romy voelt zich in Utrecht helemaal op haar plek en is (als een soort Overly Attached Girlfriend) niet van plan de domstad ooit nog te verlaten!

lisa

Lisa Ringoir, Secretaris
Lisa is inmiddels alweer 24 en woont in het beruchte Zeist. Geniet naast haar studie Psychologie van wandelen, schilderen en schrijven. Voorstander van je hart volgen en zoveel mogelijk doen van wat je leuk vindt! Minder fan van alles precies binnen de lijntjes te doen. Hoopt na haar studie onderzoek te gaan doen naar onderwerpen als zelfcompassie en hiermee de journalistiek in te gaan.

kitty

Kitty de Vries, Hoofd Lay-out
Het is moeilijk om te omschrijven waar Kitty opgegroeid is door de vele verhuizingen, maar het liefst komt ze terug in het pittoreske Epe in Gelderland. Sinds 2012 woont ze in Utrecht, inmiddels samen met vriend Bob en kat Sjors. Hierdoor mist naast het huisje en beestje, alleen nog het boompje (maar hier wordt aan gewerkt). Naast haar serieuze volwassen mensen baan 3 dagen in de week probeert ze haar bachelor psychologie af te ronden. Haar vrije tijd wordt voornamelijk besteed aan slechte sitcoms kijken, te enthousiast zijn over honden op straat, de term foodie belichamen en sparen voor alles wat Nintendo uitgeeft.

danne

Danne Kranen, Schrijver
Deze bezige bij is bijna overal te vinden. Ze weet zich altijd wel weer te vermaken met van alles en nogwat, en het zal je dan ook niet verbazen dat ze dit jaar maar liefst 4 commissies doet (waarvan 2 bij Alcmaeon). Hiernaast hockeyt ze bij USHC, houdt ze van muziek maken, en is ze ook nog eens regelmatig (eigenlijk gewoon iets te vaak) in de stad te vinden. Daar heeft ze dan ook de ietwat gênante naam Dubbel D, ofwel Dronken Danne, aan te danken. Gelukkig heeft ze in dit drukke weekschema ruimte vrijgehouden om zich te storten op haar hobby schrijven, door leuke, spraakmakende, intrigerende artikelen voor Geestig te schrijven!

anniek

Anniek van Lith, Schrijver
Je vindt Anniek meestal met een camera of met een biertje in haar hand. Daarnaast geldt “waar Anniek is, daar is chaos”. Deze impulsiviteit zorgt er echter wel voor dat er met haar altijd iets te beleven valt. Naast chaos en een zachte g, heeft Anniek vooral een dosis enthousiasme meegebracht. Anniek is een echte optimist; het glas is altijd halfvol en de wereld vol met kansen. Deze wereld kan haar overigens niet groot genoeg zijn; zo veel moois om te ontdekken. Toch is ze blij dat ze nu hier in Utrecht is, zodat ze eindelijk kan beginnen aan haar eerste jaar psychologie en heel veel mooie stukjes voor jullie mag gaan schrijven.