Geestig Magazine is het online verengingsblad van Alcmaeon – faculteitsvereniging van Faculteit der Sociale Wetenschappen van Universiteit Utrecht. Elke maand staat een thema centraal, waarover artikelen worden gepubliceerd. De redactie schrijft artikelen voor dit thema in een breed scala aan onderwerpen waaronder columns, algemene tips, wetenschappelijke artikelen en meer.

DE REDACTIE

DSC06221.JPG

Chantal Vissers, Voorzitter
Chantal komt uit Hoofddorp, spreekt vloeiend ABN, tot het moment dat ze een paar borrels opheeft. Dan komt er een naar het Amsterdams neigend accentje naar boven waarvoor ze regelmatig wordt uitgelachen door haar niet-Noord-Hollandse vrienden. Ze woont nu inmiddels 2 jaar in Utrecht en zit in haar derde jaar van de studie ASW. Ze voelt zich hier als een vis in het water en kan nu in het Geestig Magazine haar creatieve impulsen kwijt. Het liefst werkt Chantal het hele jaar super hard, om vervolgens al het geld aan de andere kant van de wereld weer uit te geven. Verder heeft ze last van een opkomende plantjes-kopen-verslaving en staat (hopelijk) over een paar maanden het hele huis vol.

 

 

Stefan Schraa, Vice-Voorzitter
DSC06215.JPGStefan staat bekend als het model van Geestig Magazine. Hij is 20 jaar oud en zijn roots liggen OP Urk. Wat je verder nog van hem moet weten? Hij draagt zijn bril graag casual en hij is één van de weinige die na het poepen eerst opstaat voordat hij zijn billen afveegt! Heeft Stefan ook slechte eigenschappen? Jazeker! Zo kan hij minder van zijn eten genieten als hij weet dat het om een restje van de dag ervoor gaat en voetjevrijt hij tot in den treure met zichzelf. Wil je nog meer van Stefan weten? Lees dan zijn artikelen! In elk artikel zit een snufje Stefan verstopt.

 

 

DSC06183Safiera Nieuwenhuizen, Secretaris
Safiera is 18 jaar en is verslaafd aan koffie, pindakaas en Hema ontbijtjes. Ze gelooft bijna alles wat je haar vertelt en velen weten hier al goed gebruik van te maken. Een beetje vergeetachtig is ze ook: ze wandelt elke doordeweekse dag heel enthousiast naar het station in Hilversum en gaat vervolgens op de terugweg verward op zoek naar haar fietssleutel (zich elke keer pas later realiserend dat ze dus lopend was gekomen). Tot voor kort droeg ze alleen maar blauw, totdat haar vrienden haar bleven wegtrekken bij de rekken met blauwe kleding in de winkel en haar in een gele trui hesen. Minder blauwe kleding, enfin, maar blijf liever wel van haar gekke fruit sokkenverzameling af!

 

DSC06195

David Kooistra, Hoofd Lay-out
David is een 18 jarige knul uit het sprookjesachtige Zeist en voelt zich als eerstejaars psychologie student weer een echte brugklasser. Zijn passie voor voetbal is net zo vurig als z’n haar, dit heeft hem dan ook de nodige liefkozende bijnamen opgeleverd. Naast voetballen houdt David van zijn hond, Twister, en houdt hij ervan om als een burrito opgerold in een dekentje Netflix, YouTube of een goede film te kijken. Verder kun je hem altijd wakker maken voor pannenkoeken, hij beschouwt zichzelf dan ook (bescheiden als hij is…) als professioneel pannenkoekenbakker.

 

 

 

DSC06177Danique Molemaker, Hoofd-Promo
Danique is 19 jaar jong en komt uit het prachtige Harderwijk. Deze vrolijke deerne houdt enorm van gefrituurde kaasstengels na een avond stappen en probeert deze traditie dan ook op vrienden en vriendinnen over te brengen. Met Danique valt altijd wat te beleven door haar flapuit-probleem, maar dat word gelukkig over het algemeen als ‘typisch Danique’ ervaren. Ze is altijd van de partij bij de meest uiteenlopende uitjes, en is daarom vaak lekker druk. Maar tussen die drukte door maakt ze graag tijd voor een nieuwe netflix serie (en deze dan zo snel mogelijk uitkijken), een goed boek of haar geheime hobby schrijven. Verder is Danique onmisbaar in je bierpongteam, want deze dame heeft bij dit spel een enorm richtingsgevoel om vooral andere lekker te laten drinken.

 

DSC06206

Elize van Oostende, Schrijver
Elize is 19 jaar en woont in het veluwse dorpje Putten. Dit jaar begonnen aan de studie Psychologie, met als ontgroening de redactie voor het Geestig Magazine van Alcmaeon. Als je een bekende van haar vraagt wat haar kenmerkt is dat sport. Elk gesprek met haar lijkt op haar favoriete sport uit te komen: korfbal. Ze heeft ook wel andere bezigheden hoor, zoals creatieve dingen te bedenken en uit te voeren. Is er een probleem, dan weet ze er wel een oplossing voor, hoe gek het ook is. Daardoor komt ze wel wat dromerig over en weet je niet precies wat je met haar aanmoet. Maar leer je haar goed kennen, dan is het een tof en af en toe een beetje gek persoon. Iemand die graag naar jouw verhaal wil luisteren en je wil helpen in het vinden van de kunsten in het leven.

 

DSC06198

Sophia van den Berg, Schrijver
Sophia is 20 jaar en komt uit Baarn. Het liefst leeft ze alleen maar op aardbeien, thee en Tony Chocoloney. Ze is gek op katten en vooral op haar eigen kat Muis, je kan haar altijd taggen in de filmpjes op Facebook. Sophia is gek van reizen en heeft dan ook al best een stukje wereld gezien, verder is ze altijd in voor een lekker wijntje of rosébiertje. Geef haar 50 euro en het is binnen een dag weg want ze heeft een enorm gat in haar hand. Verder wil ze altijd nieuwe dingen uitproberen wat wel eens resulteert in roze haar of andere gekke situaties, lol gegarandeerd.