Deze maand denken we met z’n allen aan onze portemonnee. Dat ding heeft het soms zo zwaar in ons leven, dat we er nu even aandacht geven. Hij doet altijd zo zijn best!

Ook met koken kunnen we sparen! In maart zijn er aardig veel verjaardagen, omdat de ouders vaak druk bezig zijn in de zomer (denk maar niet verder). En verjaardagen moeten gevierd worden met taart! Nu is een taart bakken best wel gevaarlijk voor je portemonnee en voor je oven voor de onhandige onder ons. Dus voor de jarige onder ons, hier een vergelijking om slim je verjaardag te vieren. In plaats van zo’n grote taart te bakken kan je ook voor minder ingrediënten cupcakes maken! Dat is slim goedkoper en nog leuk ook!

Hieronder zijn de ingrediënten vergeleken met elkaar tussen appeltaart cupcakes en een klassieke appeltaart. De prijzen zijn van de Albert Heijn en telkens is de goedkoopste prijs gekozen. Dus dit is het goedkoopste van het goedkoopste! #rememberthewallet

Ingrediënten voor Appeltaart cupcakes

(10 stuks)

 

  Ingrediënten voor klassieke appeltaart :

 

 
30 g rozijnen

 

0,99 75 g rozijnen

 

0,99
2 appels

 

0.67 1 kg appels

 

1,99
1 tl kaneel

 

0.68 2 á 3 tl kaneel

 

0.68
170 g boter

 

1,16 75 g boter 1,16
150 g kristalsuiker

 

0,69 20 g kristalsuiker

 

0.69
3 eieren

 

1,09 1 ei

 

1,09
150 g zelfrijzend bakmeel

 

0,45 Pak mix voor appeltaart 0,67
       
Totaal 5,63   7,27

Zoals je ziet zijn cupcakes maar liefst 1,64 euro goedkoper! Daarvan kan je nog heel veel andere dingen kopen, zoals een bellenblaaszwaard, pepermunt, frisbee, dropjes en nog veel meer! Daarnaast kan je van wat je overhoudt bij de cupcakes nog wel meer cupcakes maken. Dat is toch ideaal!

Hier het recept hoe je van die heerlijke cupcakes kan maken:

Werkwijze:

  1.    Voor degene die niet zo goed vooruit kunnen plannen (en dat zijn er een heleboel onder ons volgens mij) verwarm de oven voor tot 180 ˚C, want je hebt zometeen een hete oven nodig om de cupcakes te kunnen bakken.
  2.    Wel voor de vulling de rozijnen in warm water, smelt 20 gram van de boter boven een vuurtje en snijd ondertussen de appels in blokjes. -Let op, messen zijn scherp!-
  3.    Meng de appel, de geweld(ig)e rozijnen, het kaneelpoeder en de boter door elkaar (dit mag met je handen hoor 😊 ).
  4.    Klop met de mixer (sorry, geen handen dit keer) de suiker met de rest van de boter lichtgeel en romig en voeg vervolgens de eieren toe. Er mogen geen eierschaalstukjes in komen, dat kan je je gasten niet aan doen!! Klop het geheel tot een luchtig mengsel en spatel (met een spatel) het zelfrijzend bakmeel erdoor.
  5.    Vul de (papieren) bakvormpjes tot ongeveer de helft en verdeel de vulling over de cupcakes. Houd het eerlijk, maar omdat jij jarig bent mag je voor jezelf net toevallig per ongeluk iets meer doen dan bij de anderen. (Moet je wel onthouden welke cupcake is!) Verdeel dan het overgebleven beslag over de vulling.
  6.    Bak de cupcakes in ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  7.    Laat de cupcakes afkoelen. Als je ze extra mooi wil maken en je hebt zat geld, dan kan je nog wat abrikozenjam warm maken en dat erover smeren. Maar bedenk: #rememberthewallet !

Fijne verjaardag of als je gewoon wat leuks wil maken eet smakelijk!