Een angstaanjagend recept voor de echte horror mensen! En makkelijk ook nog eens, want je hebt maar vier ingrediënten nodig. Een kind kan de was doen! Dus ook al heb je de hoop opgegeven na alle vorige recepten, zelfs jij kan dit! Pak je schort en je koksmuts en maak er wat moois van.

Ingrediënten (±42 stuks)

 •         1 pak OREO chocolate sandwich cookies (ongeveer van 400 gram)
 •         200 gram roomkaas
 •         400 gram witte chocolade
 •         Eigen gekozen aantal eetbare oogjes, voor de ogen natuurlijk

Bereidingswijze:

 1.       Stop de koekjes in een mixer of gebruik een deegrol om ze te verkruimelen.
 2.       Voeg de verzachte roomkaas in de mixer erbij. Of als je fanatiek met de deegrol bezig was, mix je de verkruimelde oreo en de roomkaas in een bak met een garde of houten lepel.
 3.       Maak van de mix ongeveer 42 balletjes, ongeveer 2,5 cm in diameter. Voor degene die te lui zijn, dat is ongeveer even groot als het stukje duim boven je kootje.
 4.       Laat de balletjes koelen in de koelkast voor een uur. Ja, je moet helaas nog even wachten voordat je deze heerlijke dingen mag eten.
 5.       Om toch de tijd te vullen kan je de witte chocolade smelten in de magnetron of op de au bain marie manier (au bain marie aanbevolen, want in de magnetron kan het verkeerd gaan *kuch*barst in je stenen bakje *kuch*).
 6.       Haal de balletjes uit de koelkast en doop ze na elkaar -want tegelijk zal helemaal misgaan- in de gesmolten chocolade. Dit kan met een lepel of twee vorken (of met je vingers als je van kliederen houdt). Plaats de gedoopte balletjes op een plaat met bakpapier en sprenkel nog wat witte chocolade erover met een lepel om een ‘mummy’ effect te krijgen. (spannend hé!)
 7.       Zet de oogjes op de gewenste plek op de balletjes wanneer de chocolade nog zacht is, zodat de oogjes blijven plakken. Laat ze vervolgens weer voor een uur in de koelkast afkoelen en hard worden. (Ik weet het, je staat natuurlijk al te popelen om ze op te eten, maar je moet toch even wachten. Kijk maar Netflix ofzo.)
 8.       En dan is daar eindelijk hét moment! Haal ze uit de koelkast en smikkel smakkel ze lekker op! Je kan ook je vrienden laten schrikken, want ze zijn super angstaanjagend om te zien! Enjoy!!

 

PS: Wat je overhoudt moet je natuurlijk wel weer even in de koelkast stoppen. Wees maar niet bang dat ze een rotzooi maken in je koelkast, ze zijn namelijk bang voor het donker!