Bier is voor de man en wijn voor de vrouw, een algemene uitspraak. Met het thema Manuari gaan we dus ook een uitzonderlijk mannelijk recept bereiden. Als de melk op is, maak je dan geen zorgen! Bier is de ultieme vervanger en dat heeft elk (mannelijk) student zeker in huis, toch?

Dus mannen (of vrouwen die zich ook geroepen voelen), pak je schort en hang even de chef-kok uit tegenover je vrienden! Hier komen de pannenkoeken met bier. (Soort bier is naar eigen keuze)

Ingrediënten (voor ± 2 personen):

 • 125 g bloem
 • 4 eetlepels kristalsuiker
 • 3/4 theelepel bakpoeder
 • snufje zout
 • 1 ei
 • 250 ml bier

Bereidingswijze:

 1. Meng in een grote kom de bloem, suiker, bakpoeder en zout. Giet het ei en het bier erdoor, roer met een garde of mixer tot een mooi vloeibaar (als het niet vloeibaar wordt, is er iets misgegaan!) beigekleurig mengsel. Het is niet erg om een paar klontjes te hebben, daar kunnen jullie mannen wel tegen.
 2. Verhit een koekenpan op een middelhoog vuurtje, of heel hoog als je ongeduldig bent (zoals de meeste mannen, *kuch*).
 3. Doe een klein beetje plantaardige olie of boter in de pan en laat het even warm/heet worden.
 4. Schep je gewenste hoeveelheid beslag in de pan. Onthoud: hoe meer beslag, hoe dikker de pannenkoek! – voor degene die het niet zo vaak doen.
 5. Als je bubbels ziet aan de bovenkant van de pannenkoeken, draai je ze om met natuurlijk de spectaculaire pannenkoekenflip, en bak tot ze goudkleurig of bruin zijn aan de andere kant.

 

Serveertip: Beetje poedersuiker en stroop erover. Of als je echt indruk wilt maken, op je meisje bijvoorbeeld, een beetje vanille ijs met slagroom en warme kersen. Maar dat is alleen voor de echte diehards!

Geniet van dit heerlijke recept! Maak er een traditioneel gerecht van. MAAR, mannen, EET MET MATE!!