Het is al bijna tijd voor een nieuw jaar met nieuwe gebeurtenissen. Om nog even terug te blikken op afgelopen jaar heb ik de wat mij betreft belangrijkste, maar ook onzinnigste gebeurtenissen nog even op een rijtje gezet. Nou moet ik bekennen dat ik bij 90% van de gebeurtenissen dacht: ‘Huh? Was dat dit jaar?’. Er waren slechts een paar globale nieuwsflitsen die ik mij nog net voor de geest kon halen, maar bij ‘Trumps inauguratie en vrouwenvoetbal’ bleef ik dan ook steken. Daarom ben ik de archieven ingedoken voor jullie, lieve Geestig-lezers. 

Want 2017, wat was het toch een memorabel jaar. Heel Nederland was hyped over de komst van twee panda’s uit China. Het was het jaar waarin we allemaal voor een tijdje niet konden voorzien in onze eierbehoeftes vanwege het ‘fipronilschandaal’, maar ook het jaar waarin we ons zorgen gingen maken over het begrip ‘genderneutraal’. Gelukkig kwam de Hema met een oplossing: genderneutrale kinderkleding! #MeToo ging viral en in 2017 kregen alle Nederlandse kinders hele gespierde vingertjes, want wat waren ze toch druk bezig met hun fidgetspinners.  

Verder zijn we na de Tweede Kamer verkiezingen in maart uiteindelijk bij ‘Kabinet Rutte III’ uitgekomen (tot zover mijn politieke kennis) en leraren bereikten nog steeds niet hun doel na het staken. Trots waren we op de voetbalvrouwen die het EK voetbal wél wonnen en eindigden met 4-2 tegen Denenmarken en tezamen met alle andere Nijntje-fans rouwde ik, de grootste Nijntje-fan, om de dood van Dick Bruna.

De serie ‘13 Reasons Why’ zorgde voor vierkante ogen bij menig Netflix-kijker en Nederland ergerde zich massaal aan de ‘buik, billen, bonus’- reclame van de bekende supermarktketen: de Albert Heijn. De dood van de zeer geliefde burgemeester Van der Laan zorgde voor een golf van medeleven onder de Amsterdammers en orkaan Irma leidde tot een hoop ravage op onder andere het eiland Sint-Maarten.  

Daarnaast moeten wij helaas vanaf heden maar met droge lippen gaan leven, want Labello bleek helemaal niet zo goed te zijn voor de gezondheid. Er zit kennelijk MOSH en MOAH in, ik bedoel maar; dat klinkt van zichzelf toch al super gevaarlijk? Huizen hoog springend sprintte half Nederland naar de Aldi om frikandellenvlaaien in te slaan. Alsof dat nog niet genoeg goed nieuws was, kwam ook nog het bericht dat het nog niet het einde van het broodje kebab is, fosfaat in het ronddraaiende stukje goud is -thank god- toch toegestaan!

Dit zijn enkel een paar grepen uit het jaar 2017 en er is natuurlijk nog veel meer naars, leuks, belangrijks en onzinnigs gebeurd. Als het goed is laten deze hoogte- en dieptepunten toch wel zien dat 2017 een jaar is om nooit te vergeten. We kunnen ons gaan voorbereiden op een nieuw jaar met nieuwe kansen, nieuwe pieken en nieuwe dalen.

En nu jij, Geestig-lezer, aan het einde van dit artikel bent gekomen, is het toch weer een paar minuten minder lang wachten tot de jaarwisseling! Namens de hele redactie wensen wij jullie een mooi en memorabel 2018 toe!