Ja hoor! Het eerste echte Alcmaeon feest van dit studiejaar is een feit! Donderdag 26 oktober verzamelden alle Rich Kids zich in Club Maggy en werden overladen met champagne en kaviaar. Lekkere nummers en de Gold Strike shotjes zorgden mede voor de ouderwetse Alcmaeon-gezelligheid.

Tijdens zo’n feest gooi je vanzelfsprekend je charmes in de strijd om die chick of hunk in te palmen. Woest aantrekkelijk dansen en op galante wijze een drankje aanbieden zijn technieken die het vaak goed doen. En een goede openingszin op zijn tijd is ook niet verkeerd! Of toch wel?

Deze 5 openingszinnen zijn op zich nog het proberen waard, maar wees gewaarschuwd! Niet iedereen ziet de humor ervan in.

  1. Je bent me een drankje verschuldigd, want toen ik jou zag, liet ik de mijnecopperteliriu vallen.
  2. Als jij een piraat was en ik jouw papegaai, zou je me dan op deze schouder willen *tikt op dichtstbijzijnde schouder* of zal ik op deze schouder zitten *slaat arm om schouders heen*?
  3. Is jouw vader DJ? Jij ben namelijk echt een plaatje.
  4. Heb je een pleister voor me? Want ik bezeerde mijn knie toen ik voor je viel.
  5. Ik maak een telefoonboek, dus mag ik jouw nummer?

Deze 5 openingszinnen kun je echter wél beter voor jezelf houden om niet een blauwtje te lopen. De kans is hier namelijk nog groter dat het antwoord ‘NEE!’ zal zijn:

  1. Kop is jouw huis, munt is mijn huis.
  2. Je bestaat voor 70% uit water en ik heb dorst…
  3. Ik heb mijn tong verloren, help jij me zoeken?
  4. Het enige verschil tussen mij en Rembrandt is dat ik geen nacht wacht.
  5. Voor als je Peter heet: ‘Retteketet naar Peters bed!’.

Naast het ‘nee zeggen’ op het Rich Kids feest tegen dit soort openingszinnen, zou je ook zo nu en dan ‘nee’ kunnen zeggen tegen alcohol. Een verstandige optie als je toch naar zo’n soort feest wil, maar de volgende dag niet wakker wil worden met een enorme kater. Wij als Rich Kids/Alcmaeon leden/studenten hebben überhaupt geen alcohol nodig om het gezellig te hebben, we zijn al Geestig van onszelf toch? GeestigMagazine sprak met Nona uit het bestuur, die in levende lijve heeft ondervonden hoe het is om nuchter te blijven tijdens een feest:

“De Rich Kids Party, waarbij alle Rijkelui van Alcmaeon de remmen loslaat en flink danst, feest en sjanst. En ja, daar hoort natuurlijk ook het broodnodige vloeibare goud bij. Aan mij, Nona, de eer om deze avond eens helemaal ‘NEE’ te zeggen tegen elk druppeltje alcohol wat mij aangeboden wordt. Als fervent levensgenieter – en soms ook alcoholgenieter, leek het me een bijzondere ervaring om eens een feestje compleet sober door te brengen. Maar goed, ook nuchterheidsdienst is bestuur, dus ik ging op weg naar de party.

Eenmaal binnen begon het meteen al: de eerste 50 gasten kregen een glas heerlijke bubbels, die ik helaas af moest slaan. Die eerste nee, die viel me toch het zwaarst. Iedereen is decadent aan het doen met champagne en ik stond daar met een Spaatje. Zou ik de richkidsnonahele avond die buitenstaander blijven, half-proostend met een plastic bekertje in plaats van een prachtig glas? Zou iedereen een machtig mooie avond beleven? Zou iedereen de avond herinneren als een onvergetelijke, wazige avond waar de gekste dingen gebeurde, behalve ik?

Niets is minder waar. Een avond feesten zonder alcohol is helemaal niet erg. Ik heb de hele avond rondgestruind in de Maggy en een hele goede party gehad. Iedereen kwam gezellig een praatje met me maken, en hoewel zij misschien niet meer weten wat er precies gezegd is, heb ik alles opgeslagen. Het is heerlijk om iedereen los te zien gaan en lam te zien worden, vooral met het idee dat jij morgen fris en fruitig opstaat terwijl de rest een mega-kater heeft. Ik heb dansjes gedaan tot diep in de nacht en heb daarna iedereen de tent uit gebonjourd. Het was een topavond.

Dus: Wil jij een goed feestje hebben? Gebruik dan géén slechte openingszinnen! Wil jij een goed feestje en een goede ochtend hebben? Gebruik dan geen alcohol – wat ook hartstikke leuk is!”