Heb je ook weleens dat je net een quiche wilt maken voor een feestje, maar je geen ovenschaal in huis hebt? Dan is dit hét recept dat je als variatie kan gebruiken. Daarnaast is het een leuk hartig hapje voor bij een high tea e.d. No ovenschaal, no problem!

 

Ingrediënten:

  • 300 gram broccoli
  • 45 gram walnoten
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 1 el olijfolie
  • 100 gram mozzarella bolletjes
  • 10 plakken bladerdeeg
  • Snufje rozemarijn

 

Werkwijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200℃ en leg het bakpapier op de bakplaat. Haal de plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  2. Vul een pan met water en laat het op het vuur koken. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en gooi het in het kokend water. De roosjes haal je er weer uit als het water opnieuw kookt.
  3. Snijd vervolgens de rode ui in kleine stukjes en laat het fruiten in een koekenpan met hete olie erin. Ondertussen snijd je de broccoli in kleine stukjes, zodat het makkelijk in een flap kan.
  4. Verder hak je de walnoten tot kleine stukjes en snijd je de bolletjes mozzarella in 4 delen. Als de ui glazig is geworden, dan haal je het van het vuur. Mix al deze ingrediënten door elkaar en gooi er wat zout en rozemarijn door. Als extra toevoeging kan je er ook peterselie bij doen.
  5. Schep ongeveer een lepel van deze mix op een plak bladerdeeg en vouw deze dubbel tot een bekende flap-vorm. Sluit het goed af en besmeer het met het geklopte ei. Tenslotte strooi je er wat kaas overheen en leg je het op de bakplaat.
  6. Als de plaat vol is doe je deze in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten, tot ze goudgeel zijn. Ze zijn direct te eten, maar let op: het kan heet zijn!

 

Geniet van het weekend met een heerlijke vegetarische hartige flap!