De zomer hangt in de lucht, en de wolken drijven langzaamaan voorbij. De zon komt meer en meer tevoorschijn, de energie begint weer te knetteren in de atmosfeer en de ijscomannen beginnen weer op volle toeren door de stad te sjezen. Winterjassen gaan de kast in, blote benen staan weer te shinen; leesbrillen worden vervangen door zonnebrillen en de hoedjes gaan weer op. Slapende steden komen tot leven, en iedereen trekt eropuit: het gonst en het bruist van de energie in de trein richting verre oorden. Vol positieve verwachtingen stroomt de menigte het station uit op weg naar die ene plek waar je nergens anders meer aan hoeft te denken… Het festivalseizoen is weer begonnen!

Iedereen komt van verre oorden met hetzelfde doel: een onvergetelijke dag of zelfs een onvergetelijk weekend beleven. Vreemden worden vrienden, vrienden worden familie. Iedereen beleeft het festivalleven anders, en toch ook weer hetzelfde. Laat me je meenemen, op weg naar de komende festivals.

De treinreis is achter de rug, en je staat even stil voor de poorten van het grootste terrein. De wachtrij is weer eens Intents, maar dat is niet erg. Met Klamme Handjes sta je te wachten, totdat je eindelijk het Wonderland kunt betreden. Je geniet nog even van dat ene momentje rust, voordat je een waar Valhalla binnen stapt. Zodra je het festivalterrein binnenloopt, wordt je plots overweldigd door grootse Pleinvrees. Het gonst van de mensen, maar gelukkig ben je al snel Into The Woods op een rustiger plekje aangekomen. De Vunzige Deuntjes zijn al van alle kanten te horen, en je begint steeds losser te worden. In volle overtuiging begin je aan je Katharsis om het dagelijks leven weer van je af te stampen. Na een aantal stages te pakken en rondjes te lopen krijg je ineens TREK, en moet je snel iets te eten halen voordat je Buiten Westen raakt. Gelukkig zijn er genoeg eettentjes om even te zitten, maar het festival is Open Air; het begint een beetje te regenen en samen met de andere festivalgangers ga je even schuilen in de tent. Na de regenbui is het één grote Smeerboel, maar in Georgie’s Wundergarten maakt dit niets uit. Je fladdert lekker verder en haalt de lekkerste Milkshake die je ooit hebt gehad. Al snel heb je de Mystic Gardens gevonden, waar je samen met je Geheime Liefde danst tot in de late uurtjes. Dit moment zou nooit meer mogen eindigen; maar 18 hrs later wordt het toch tijd voor de Awakenings van alle festivalgangers. De muziek was een fijne Dekmantel, die langzaam maar zeker aan het uitdoven is. Een beetje Verknipt begint iedereen weer aan de terugweg, op weg terug naar de werkelijkheid. Een paar dagen later zit je weer in de les te dromen over deze fantastische plek; een beetje StrafWerk heb je hier wel voor over. Want voor je het weet, is het alweer tijd om een nieuw Tomorrowland te betreden; nog maar een paar daagjes wachten en het is alweer tijd voor een hele nieuwe reis.

Wil je bericht krijgen wanneer er een nieuw artikel online komt? Volg ons dan via wordpress of bloglovin, of like onze facebookpagina Geestig Magazine!   Heb je zelf ook nog leuke ideeën voor een artikel of een bepaald onderwerp waar je graag wat over wilt lezen? Mail dat dan naar: redactiegeestig@alcmaeon.nl