Nederland is prachtig. En naar mijn mening is Utrecht één van haar mooiste en leukste steden. Iedereen kent natuurlijk de mooie oudegracht, de Domtoren, de tivoli en de vele leuke winkels, restaurants, cafés en kroegjes. Maar vandaag neem ik jullie mee op een digitale tour langs een aantal minder bekende, maar superleuke plekjes die écht een bezoekje waard zijn!

SYR
Op de Lange Nieuwstraat 71 (3512 PE) bevindt zich restaurant SYR, one of my personal favorites. Niet alleen wegens het verrukkelijke eten, de gezellige sfeer en het vriendelijke personeel, maar ook vanwege het concept van dit restaurant.  Deze zaak helpt namelijk (SYRische) vluchtelingen met een verblijfsvergunning aan een baan als kok of serverend personeel. Een baan krijgen als vluchteling, kan nog een aardige uitdaging zijn en daarom vind ik dit een geweldig initiatief. De Syrische gerechten met Europese twist zijn origineel, anders dan anders en vooral, heerlijk! SYR is van dezelfde eigenaar van het wat bekendere GYS.  

Cornelis
Dit is zo’n zaakje waar je van gaat piepen van de schattigheid. Dit koffietentje in een oude kruidenierszaak is perfect voor mensen die graag duurzaam en biologisch eten/drinken. Je kunt hier terecht voor een lekkere kop koffie, ontbijt, lunch of lekkere zoetigheden. Gevestigd op de Maliestraat 16 (3581 SL). Als je deze straat helemaal uitloopt vind je aan het eind een volgend, wat bekender pareltje: Vlaamsch Broodhuys, Een mooie bakkerij op de Nachtegaalstraat 54 (3581 AL). Hier hebben ze elke dag heerlijke ontbijtjes, lunches, high-tea’s en diverse lekkernijtjes in de aanbieding!

De Kast
Als jij ook een (gezonde) obsessie hebt met aparte of hippe conceptstores, neem daan is een kijkje op de Zakkendragerssteeg 13 (3511 AA). Hier is De Kast. Een hartstikke leuke conceptstore met allerlei leuke kleding, woonaccessoires, meubels, schoenen, sieraden en kunst. De winkel heeft een hele fijne en persoonlijke sfeer!

Live Today
Perfect om jezelf even goed te verwennen of om topcadeaus voor de leuke mensen in je leven te halen. Alles in Live Today op de Minrebroederstraat (3512 GT) is gewoon leuk. Je zal deze winkel niet verlaten zonder nét iets meer uit te hebben gegeven dan de bedoeling was. Maar niet getreurd! Je geld is hier echt goed besteed. Niet alleen heb je geweldige spullen, maar een deel van de opbrengst van veel items in deze winkel gaat naar verschillende goede doelen!

Sussies Vintage
Als je een fan bent van vintage kleding, moet je vooral een kijkje gaan nemen bij Sussies op de Voorstraat 48-50 (3512 AR). Hier ben je op het perfecte adres voor een groot aanbod leuke vintagekleding voor een aardig prijsje! Vrouw, man of anders, hier kan iedereen who loves vintage terecht.

De Ontdekking
Op de Voorstraat 110 (3512 AV) kun je heerlijk ontbijten, lunchen, ‘high-tea-en’ of borrelen bij De Ontdekking. Ik vind dit echt zo’n leuk tentje dat net wat meer in het daglicht mag komen te staan. De Ontdekking is helemaal in reisthema en dit is te merken aan zowel het interieur als de menukaart. Als je hier zit heb je soms zelfs een beetje het gevoel dat je echt op reis bent, of je krijgt ineens heel veel zin je koffers in te pakken en te vertrekken op een groot avontuur.        

Wil je bericht krijgen wanneer er een nieuw artikel online komt? Volg ons dan via wordpress of bloglovin, of like onze facebookpagina Geestig Magazine!   Heb je zelf ook nog leuke ideeën voor een artikel of een bepaald onderwerp waar je graag wat over wilt lezen? Mail dat dan naar: redactiegeestig@alcmaeon.nl