Het zijn vragen die bij een ieder die wel eens een werkgroep gevolgd heeft in het Willem C. van Unnik gebouw opkomen: hoort dit? Gaat dit gesloopt worden? Wanneer gaan ze eens beginnen aan de verbouwing? Maar waarom zie ik hier dan niemand aan het werk? Vanuit de zalen in het Van Unnik gebouw kijk je uit op een groene waas vooraleer de rest van science park de Uithof op het netvlies schittert. In eerste instantie denk je dat men hier aan het verbouwen is, maar dan zie je week in week uit, jaar in jaar uit niemand langs deze constructie aan het werk en begin je je af te vragen: wat gebeurt hier? Of beter gezegd wat gebeurt hier niet?

 

Eerder verschenen er berichten op social media dat er boven op de hoogste etage een slechtvalk een gezinnetje had gesticht en dat er daarom tot noch toe niets van een verbouwing of sloop terecht is gekomen. Dit bleek niet waar! Na analyse van de ‘foto’s’ moesten wij zelfs concluderen dat er helemaal niet zoiets bestaat als een slechtvalk, net zo min als dat de befaamde eenhoorn, el chupacabra en Dries Roelvink echt zijn.


Wij gingen op zoek naar de ingenieur van het gebouw: Bouwbureau Hoeksteen. Op bezoek bij het hoofdkantoor in Woerden vroegen wij directeur Joost Haspengouw om meer duidelijkheid. Haspengouw: ’Ik heb begrepen dat er onduidelijkheid is ontstaan in het wel of niet slopen van het Willem C. van Unnik gebouw? Nou ik kan je geruststellen, dat gaat natuurlijk nooit gebeuren. Sterker nog, deze constructie is onderdeel van de originele bouwtekening! Wij wilden met dit ontwerp jong en oud laten samenkomen. Kijk, de spuuglelijke bouwstijl uit de jaren 60 staat natuurlijk voor de veroudering van de mens. Iets wat soms vervelend is om mee te maken, maar wat wel gewoon bij het leven hoort. Niemand komt er onderuit. Net als dit gebouw, je kunt je ogen ervoor sluiten, maar hij gaat niet vanzelf weg. De groene condoom om de constructie staat voor de jeugdigheid. Je kunt dan weliswaar niet onder de tand des tijds uit komen, wat je wel kunt doen is je zo lang mogelijk jong laten voelen. Ga op reis, neem risico, verkoop je spullen, verbreek je relatie, maar doe het wel altijd veilig.’ Aldus Haspengouw.

 

Wil je bericht krijgen wanneer er een nieuw artikel online komt? Volg ons dan via wordpress of bloglovin, of like onze facebookpagina Geestig Magazine!   Heb je zelf ook nog leuke ideeën voor een artikel of een bepaald onderwerp waar je graag wat over wilt lezen? Mail dat dan naar: redactiegeestig@alcmaeon.nl