Het is al bijna zo ver! Binnenkort zullen studenten ook de mogelijkheid hebben de Uithof via tram te bereiken. De verbouwingen zijn al sinds 2016 gaande en het einde is in zicht. De organisatie die de grote klus aan heeft genomen heeft reeds laten weten dat de afronding van de verbouwingen verwacht wordt in 2057!

Het bustraject tussen Utrecht Centraal Station en De Uithof staat bekend als een van de drukste trajecten van Nederland. Iedereen die weleens op De Uithof moet zijn heeft ooit in overvolle bus 12, 28 of 18 gestaan, veel te dicht op je ietwat kruidig ruikende medestudenten. De beste oplossing hiervoor is natuurlijk om meer vervoer te regelen tussen deze bestemmingen. Er zijn zoals velen vast gemerkt hebben meer bussen ingezet met eindbestemming De Uithof (zoals lijnen 18, 27 etc). Hoewel dit wel hielp, bleek het toch nog niet genoeg. Het aantal studenten blijft groeien en dus ook de vraag naar een oplossing.

Projectorganisatie Uithoflijn besloot in 2016 deze uitdaging aan te gaan in opdracht van provincie Utrecht en gemeente Utrecht en daar danken wij ze hartelijk voor. Menig student zal in 2057 in de prachtige moderne trams aankomen op De Uithof. De totale kosten van de aanleg bedragen ongeveer zo’n 440 miljoen euro (daar kan je echt veel ijsjes mee kopen).Routeschema_Uithoflijn.JPG

We spraken een paar bouwvakkers over de vorderingen:

“Klopt, klopt. We lopen nu voor op ons schema, eerst was de schatting 2063, maar omdat het zo vlot gaat allemaal wordt de afronding nu dus verwacht in 2057”

“Ik heb helaas wel wat studenten horen zeggen dat ze de omweg die ze nu moeten lopen van het Langeveld en de bibliotheek naar het Educatorium wel gaan missen. We zijn nog in overleg met de opdrachtgevers wat we daaraan kunnen doen. Het is misschien een optie om de ijzeren hekken permanent te laten staan.”

“Ja. Vandaag weer *boer* stuk grond opengemaakt, beetje rondgekeken, beetje naar lekkere studentes gefloten, geluncht en toen weer dichtgemaakt. Het schiet inderdaad aardig op.”

Om goed op de hoogte te blijven van de werkzaamheden en vorderingen kan je het twitter account van de uithoflijn in de gaten houden:  twitter@uithoflijn.

Wil je bericht krijgen wanneer er een nieuw artikel online komt? Volg ons dan via wordpress of bloglovin, of like onze facebookpagina Geestig Magazine!   Heb je zelf ook nog leuke ideeën voor een artikel of een bepaald onderwerp waar je graag wat over wilt lezen? Mail dat dan naar: redactiegeestig@alcmaeon.nl