Dat de Universiteit Utrecht met ruimtegebrek kampt is al jaren bekend. Niet alleen aan studieplekken en collegezalen is er een tekort (er wordt door de universiteitsraad besproken om in 2018 colleges tot 9 uur ‘s avonds te laten plaatsvinden), ook plek om tentamens te maken is er niet altijd. Nu blijkt uit bericht van de universiteit dat het aanleggen van de trambaan op de Uithof (verwacht af te zijn in 2057) voor zoveel overlast heeft gezorgd tijdens de tentamens dat deze verplaatst zullen worden naar een nieuwe locatie zolang de verbouwing nog gaande is. Gelukkig kwam ook gelijk het bericht dat er al een locatie is gevonden, en wel in het nabij gelegen Kranenburg, Duitsland!

Hoe je in Kranenburg komt? Allereerst pak je hiervoor de trein van Utrecht Centraal naar Duisburg, Duitsland. Hoewel je normaal natuurlijk gratis reist met je studenten-ov, maak je deze reis met de alom geliefde ICE trein waar je wél voor moet betalen. Extra veel beenruimte voor een kleine prijs! Als je na 1,5 uur in Duisburg aan bent gekomen, ren je snel naar het volgende perron om de trein naar Dortmund te pakken, een klein reisje van een half uur. Op station Dortmund wacht je een kwartier om de 2,5 uur durende treinreis naar Hamburg-Harburg te maken. Let op dat je niet in Hamburg zelf uitstapt! Vanaf hier hoef je nog maar een paar keer over te stappen. Eerst reis je naar Stade en vervolgens naar Himmelpforten (klinkt serieuzer dan het is). Daarna nog maar een ritje naar Brobergen en dan is het slechts 20 minuten lopen! Makkelijker kunnen we het niet maken, en de UU ook niet.

Vroeg tentamen? Pak dan gewoon een hotelletje met je studiegenoten de nacht ervoor, hartstikke gezellig. De reistijd kan je gelukkig gebruiken om nog samen goed de tentamenstof mee te nemen, en door dat stukje van Duitsland pak je gelijk een mini-vakantie Europa mee. Kan je die ook weer van je bucketlist strepen.

De reis van Utrecht Centraal naar Kranenburg lijkt op het eerste gezicht wat ingewikkeld, maar maak je geen zorgen, je bent er zo. Het is slechts 7,5 uur reizen! En wees nou eerlijk, liever iets langer in het ov dan fietsen toch?

Wil je bericht krijgen wanneer er een nieuw artikel online komt? Volg ons dan via wordpress of bloglovin, of like onze facebookpagina Geestig Magazine!   Heb je zelf ook nog leuke ideeën voor een artikel of een bepaald onderwerp waar je graag wat over wilt lezen? Mail dat dan naar: redactiegeestig@alcmaeon.nl