Je hoort mensen vaak over de mooie oude panden in de Utrechtse binnenstad wanneer ze aankomende studenten naar de prachtige Domstad willen halen. De uithof, hét universiteitscentrum van Utrecht (en sinds 2011 ook bekend als Utrecht Science Park), heeft een welverdiende en indrukwekkende nominatie binnengehaald voor de uitstekende architectuur. De nominatie is een enorm compliment aan alle architecten die keihard gewerkt hebben om ons een inspirerende leeromgeving te geven.

Minnaert
Het Minnaert gebouw is een waar eerbetoon aan nederlandse cultuur. Je kan hier goed zien dat de architect zijn inspiratie uit de typisch nederlandse lekkernij, frikandellen, heeft gehaald. Zo’n creativiteit kom je niet vaak tegen.

3409168608_4c13fd0d9b_b

 

Casa Confetti2893948849_ebf300f34f
Casa Confetti, de grote studentenflat middenin de Uithof. Dit gebouw is een vrolijke mengeling van goed bij elkaar passende kleuren. De inspiratie achter dit gebouw is vermoedelijk, je zou het niet zeggen, confetti. Ook zijn er geruchten dat een computer glitch van invloed is geweest op deze creatieve manifestatie.

 

Johanna
Het gloednieuwe Johanna is ideaal om je als student te vestigen. Het prachtige gebouw is gebaseerd op de blauwe badkamer tegeltjes uit de ‘Sims’.
SSH-Johanna-3

1233

Willen C. van Unnik
Velen denken dat het grote Willem C. van Unnik gebouw nog onder constructie is. Echter is dit gebouw al jaren klaar. Die grote groene condoom die eromheen gewikkeld is, is namelijk onderdeel van het design. Hiermee werd beoogd de studenten wat rust te geven, aangezien groen bekend staat als een rustgevende kleur.

 

 

De Bisschoppen
De Bisschoppen, nog een studentenflat in het hart van de Uithof. De invloeden van het wereldbekend81202.1.434.434.FFFFFFe spelletje ‘Tetris’ zijn hier duidelijk terug te zien. Een heel succesvol potje was het niet, maar een aantrekkelijke vertoning is het zeker!

 

 

 

Abrupt gestopte luchtbrug bij het Sjoerd Groenman
Niet veel mensen weten dit, maar dat uitsteeksel van het fraaie Sjoerd Groenman gebouw, was ooit bedoeld als een luchtbrug tussen het Sjoerd Groenman en het gebouw ertegenover. Het idee was hetzelfde als bij de brug tussen de universiteitsbibliotheek en het Educatorium. Op ongeveer driekwart van de constructie was het budget echter op dus YOLO-de ze gewoon en rondden hem af. En zo ontstond het mysterieus ogende uitsteeksel, wat het Sjoerd Groenman zo uniek maakt.

36010522

De uitslag van de NAI Architectuurprijs zal begin mei 2017 bekend worden gemaakt. Hou de Geestig Magazine Facebook pagina in de gaten om te horen of onze mooie Uithof de respectabele prijs ook daadwerkelijk wint!

 

Wil je bericht krijgen wanneer er een nieuw artikel online komt? Volg ons dan via wordpress of bloglovin, of like onze facebookpagina Geestig Magazine!   Heb je zelf ook nog leuke ideeën voor een artikel of een bepaald onderwerp waar je graag wat over wilt lezen? Mail dat dan naar: redactiegeestig@alcmaeon.nl