Wonderlijke jurken, schittermagische rokkostuums, voortreffelijke maskers en exorbitante porties spraakwater; het gala was weer een groot festijn. Een gelegenheid als deze kan uiteraard niet onopgemerkt voorbij gaan; dientengevolge is deze avond tot in de puntjes vastgelegd. Vroeg jij je deze uitzonderlijke avond ook af waar die ronddrentelende bouwlamp goed voor was? Deze was aldus aanwezig met de intentie om de uiterst elegante taferelen die het gala met zich meebracht te vereeuwigen. Geestig Magazine is te weten gekomen dat RTL Late Night een item maakt betreffende het studentenleven, waarbij onder andere aandacht wordt besteed aan een studentengala. Om dit in beeld te brengen hebben zij het gala van Alcmaeon, Ecu en Perikles gekozen.

Wat een eer, wie zou een dergelijk huldebetoon nou wegwuiven? Het is immers ieders grote droom om in een magnifieke outfit op de nationale TV te komen. Met een enigszins afgetakeld kapsel, ietwat uitgeveegde panda make-up, en een bezoedelde jurk. Niet dansend maar zwalkend op je veel te hoge hakken, en een paar flitsen later op je afgetrapte sneakers. Helemaal teut. Jubelend. Naar de getver. Lazarus. Kachel. Toeter. Van de kaart. Peiger. Kaal. Tantoe droeloe. Van het padje. INTENS BEZOPEN. Én volledig in de overtuiging dat je nog steeds capabel genoeg bent om mooi op foto’s en video’s te staan. Kan niet mis gaan, right?

Geestig Magazine heeft voor jullie alvast een kleine sfeerimpressie weten te bemachtigen. Onder de aanwezigen treft men een zeer gemêleerd publiek. Van Alcmaeon tot ECU tot Perikles, van jong tot oud, van arm tot rijk (nee oké, in dit geval alleen arm), vele verschillende zielen waren aanwezig bij dit buitengewone evenement. Zo was er Sjoerd (27) van Alcmaeon, die er niet voor schuwde om zijn mening over het gala te laten horen.

Sjoerd, hoe is het om hier te zijn, terwijl je eigenlijk al veel te oud bent om een student te zijn?
“Ik vind het eigenlijk wel heel erg een grote dichotomie tussen zeg maar het boerengehucht waar we nu in zijn en de outfits die iedereen draagt. Iedereen is eigenlijk een beetje pretentieus, maar je merkt wel dat de maskers afgaan zodra iedereen wat gedronken heeft. En dan komt de echte waarheid naar boven. Ik vind het wel erg jammer dat iedereen zich zo proletair gedraagt, terwijl we eigenlijk allemaal studenten zijn zonder dat we werken en eigenlijk helemaal geen geld verdienen.”

“Maar Sjoerd, opnieuw, je bent eigenlijk echt te oud. Wat doe je hier?
“Ik ben hier eigenlijk om te observeren of de volgende generatie het wel oppakt van de vorige. Eigenlijk zijn we een soort guardians, die kijkt of alle Alcmaeon principes worden volgehouden. Ik vind dat de mensen zich wel goed gedragen. Ze houden wel vast aan de juiste principes; veel drinken, veel dansen, los gaan, en er gewoon zijn. Uitbundig zijn. Je bent psychologiestudent, je moet niet proberen pretentieus te zijn en jezelf een gezicht voor te houden. Je moet gewoon lekker jezelf zijn, dat hebben mensen goed door. Alleen mensen moeten wel meer zuipen. Ik bedoel, er is nog geen volgende Wouter gevonden, dat vind ik wel erg jammer.”

Wat is het beste nummer van de avond?
“Viben, sowieso. Iedereen kan viben, en iedereen wil je naar je huis brengen.”

Ook Chelsea (22) was aanwezig, en dan wel in een zeer bijzondere staat. Zij was bij benadering de enige nuchtere persoon op dit hele festijn. Dit gaf een bijzondere invalshoek, maar ondanks deze situatie heeft zij zeer kunnen genieten van haar avond.

“Chelsea, wat  vind jij van het gala van Alcmaeon dit jaar?”
“Ja ik vind het echt heel erg leuk! Ik ben de enige nuchtere op deze avond, maar toch dans ik het hardst. Mensen dansen niet genoeg, behalve Alcmaeon. Kijk maar om je heen, degenen die dansen zijn allemaal mensen van Alcmaeon! Van de andere verenigingen merk ik niet zoveel. Eigenlijk zeg maar waar ik sta, vooraan bij het dansgebied, zijn alleen maar Alcmaeon mensen.

“Wie is het best gekleed?”
Goeie…. Ehm, ik vind Robin, zij heeft echt een ziek mooie jurk aan. Vooral de achterkant, moet je die eens zien!”

Is je interesse gewekt? Houd de facebook pagina in de gaten voor updates betreffende de uitzending!