Kom op, jij verdient ook af en toe wat verwennerij! Hieronder lees je hoe je dat op zijn goedkoopst kan doen!

Eten

31_orgBroodje & Zo…
Houd je vast. Voor de lunch is Broodje & Zo op de Amsterdamsestraatweg een werkelijk studentenparadijs. Ze verkopen hier een groot assortiment aan lekkere broodjes VANAF 1 EURO ECHT WAAR. Het aanbod strekt van broodjes pindakaas, nutella of hagelslag tot luxe caprese’s of hete kip.

s5crSfizio & Broodje Mario
Deze kent iedereen wel! Voor kleine prijsjes en luxe grote broodjes moet je bij Sfizio en Broodje Mario (werken samen) zijn aan onze mooie oude gracht! Tip: als je Italiaanse bol neemt als broodje, krijg je sowieso super veel!

MickMick O’Connells
Op maandag, dinsdag en woensdag heeft deze Irish Pub (Jansdam, Janskerkhof) speciaal voor studenten dinner deals voor maar 6 euro! Het is hier ook gewoon beregezellig om een drankje te doen met je buddies en je kan er ook nog eens biljarten! Of poolen? Wat is het verschil!? Tip: Het brownie toetje is echt to die for !
meyerbeheer-beheergroep-horeca-exploitatie-vastgoed-florin
De Florin
Bij de Florin op de Nobelstraat krijgen studenten op maandag en dinsdag, net als bij de Mick, een hele maaltijd voor maar 6 euro! Zeker een bezoekje waard. Tip: Er lopen trouwens wel soms muizen dus als je daar niet tegen kan zou ik het misschien niet proberen.


’t Gras van de buren
Dit restaurant in de Langejansstraat is perfect voor gezellige commissie-uitjes! De redactie is hier al twee keer wezen eten en we zullen het zeker nog een paar keer doen. Voor een luttele 17 ekkies krijg je een lekker 3-gangendiner en een topsfeertje! Daarnaast kan je hier ook nog eens lekkere broodjes of salades met wat te drinken lunchen voor 7 eurootjes!   Tip: Turks brood met dipjes ❤
logo

logorondWalden
Bij Walden kan je voor maar 15 euro genieten van 3 gangen! Heerlijk in hartje Utrecht basically recht onder de Dom kan je hier prima een hele avond vullen met gezelligheid. Perfect voor studenten ;).  Tip: bestel de spare ribs!


Ander

What the fiets (Uithof)
Zelf leerde ik pas op mijn 17e fietsen op die enge hoge “normale” fietsen hier in Nederland (ipv mijn schattige roze bmx cross-fietsje toen ik heel jong was in Curaçao). Ik fiets dus nog net gewhatthefiets_logoen drie jaar en kan het in alle eerlijkheid ook niet geweldig goed. Maar voor de mensen die wel langer ervaring hebben met fietsen en de basics van hoe een fiets in elkaar zit wel kennen is What the Fiets een goede en vooral goedkope optie! Hier repareer je zelf (met indien écht nodig hulp van een vrijwilliger daar) je fiets! Zij verstrekken de benodigdheden en verkopen ook onderdelen voor de echte prijs! Nooit meer 80 euro voor een nieuwe binnenband!!!

Salon Hair (Uithof)
Op de Uithof in Casa Confetti (je weet wel, dat grote gebouw met al die random rechthoekjes in alle kleuren van de regenboog) bevindt zich dé studentenkapper. Als jij je haar in de handen van kappersstudenten durft te leggen, kan je hier voor super goedkoop een kapperbezoekje doen! Tip; Bij krullend haar zie je het minder snel als het fout gaat…..
Durf je dit risico toch niet te nemen? Niet getreurd! Utrecht barst van de kappers die ons lieve (en soms toch wel skere) studenten wat korting gunnen!

Verder zijn een paar honorable mentions; Alle pizza’s voor 5 euro bij Mr. Jack’s in de Voorstraat, Bowlen bij BisonBowling (vanaf 22,50 afhankelijk van dag en tijdsstip) naast de Stairway to Heaven en Drunkfood halen na het uitgaan bij snackbar ‘Cafetaria Classico’ in de Nobelstraat.

Treat yourself! Ga na een lekkere lunch ‘s middags lekker een avondje uit met je nieuwe kapsel voordat je gaat bowlen! En neem vooral de leukste mensen om je heen mee!

Wil je bericht krijgen wanneer er een nieuw artikel online komt? Volg ons dan via wordpress of bloglovin, of like onze facebookpagina Geestig Magazine!    Heb je zelf ook nog leuke ideeën voor een artikel of een bepaald onderwerp waar je graag wat over wilt lezen? Mail dat dan naar: redactiegeestig@alcmaeon.nl