Op 15 maart 2017, de grote dag! Oh jazeker, de dag dat Julius Caesar 2061 jaar geleden is overleden. Dit jaar is er wel een heel speciale editie van de sterfdag van Caesar uitgebracht. Om alle inwoners van Nederland een keizerlijk gevoel te geven, mogen wij vandaag net als Caesar ons zegje doen in de politiek. 15 Maart ben jij niet de kiezer maar de keizer. En zeg eens, wie wordt nou eigenlijk jouw opvolger? Voldoe dus morgen aan je keizerlijke plicht en kom van je sofa, laat de keizer in jou spreken!

Maar wat wil de keizer in jou nou eigenlijk? Als volksvertegenwoordiger moet je natuurlijk wel een goed onderbouwde keuze maken, en om deze reden heeft de keizer een aantal zeer geleerde adviseurs, die precies weten wat de belangrijke lopende zaken zijn in jouw rijk. Na uitgebreid onderzoek hebben zij de volgende informatie gevonden over de kandidaten!

Rutte is er klaar voor!
Kandidaat nummer 1. Onze immer vrolijke minister presideimage08.pngimage09.jpgnt zit al een tijdje op zijn zetel en is zeker niet van plan om deze op te geven. Elke dag rent hij vrolijk een uur te vroeg naar zijn werk, en deze bezige bij weet altijd leuke grappen en
grollen. Zelf vindt hij ze natuurlijk
hilarisch, maar van zijn collega’s moet hij gewoon even Normaal. Doen. Misschien toch nog maar even verder kijken dus.

 

Nederland moet weer van “Nederland” worden
Geertje, geertje. Kandidaat nummer 2 is een zeer gedreven man die zijn ogen heeft gefixeerd op de troon. Een ferme leider, dat kun je wel van hem verwachten. Vol ambitie staat hij klaar om Nederland weer te veroveren, want Nederland moet weer van “Nederland” worden… Definieer Nederland? Wil deze man het beste voor het volk, of… het beste voor hemzelf? Ben jij benieuwd hoe dit uit gaat pakken, of bezorgt hij je de rillingen? Wellicht is de volgende kandidaat dan wat meer iets voor jou.

image03     image04

 

Het heilige boontje
Na de duistere ambities van Geertje is hier zijn tegenpool: het heilige boontje van het stel, Jesse Klaver. Een schone economie, eenheid in de samenleving, gelijke kansen in het onderwijs, groene energie, meer banen en een thuis voor iedereen: de wereld lijkt wel in een ware utopie te veranderen wanneer dit jonkie aan de macht komt. Hij begrijpt duidelijk nog niet helemaal hoe de wereld werkt, maar het streven is mooi.

image00 Screen Shot 2017-03-14 at 17.06.15.png

 

Buma bijt zich erin vast
Hij heeft zo zijn zachte en zijn krachtige kanten: dit betrouwbare kamerlid lijkt lief, maar als hij zich ergens op richt dan bijt hij zich er goed in vast! Met zijn bedenkelijke blik is Buma de Bulldog wellicht een goede aanwinst voor de Tweede Kamer. Maar is hij ook een goede opvolger voor jouw belangrijke positie? Dat is de vraag. Gelukkig heeft hij zijn lieftallige assistente en tevens grootste fan om hem bij te staan in moeilijke tijden. Dit powerduo staat voor je klaar, kabinet Buma laat niet los!

image07Screen Shot 2017-03-14 at 17.07.35.png   pasted image 0.png

 

Roemer hamstert lekker door
Hamstereeeeen! Inmiddels heeft Roemer vast veel ideeën opgedaan uit de Tweede Kamer, hij is ze namelijk al een tijdje aan het opsparen. Steeds op de achtergrond aanwezig heeft hij in de loop der jaren waarschijnlijk veel meesterplannetjes kunnen opsparen… Hij heeft al een tipje van de sluier gelicht door zijn doelstelling uit zijn wangen te laten ontglippen: net als Geertje wil deze vent grijpen naar de macht #pakdemacht! Wat hij vervolgens gaat doen met deze macht? Hij gaat het “teruggeven aan de mensen”. Juist ja. Hij lijkt misschien wel een stuk schattiger dan Geert, maar ik zie een hoop overeenkomsten hier… Wie weet wat er gebeurt als deze man uit de schaduwen treedt!

Screen Shot 2017-03-14 at 17.08.27.png image02 pasted image 0-2.png

De adviseurs hebben dus waardevolle informatie weten te verzamelen over een aantal van de mogelijke opvolgers, maar er bestaan uiteraard nog veel meer opties. De mogelijkheden zijn eindeloos! Als keizer is het aan jou: jij moet bepalen wie de troon zal overnemen. Gelukkig heb je als keizer zelf ook beschikking over talloze resources om informatie over de kandidaten te vinden. Het volk is van jou afhankelijk, dus zorg dat je morgen een weloverwogen keuze maakt. Het is jouw plicht om te zorgen dat dit op zijn pootjes terecht komt, niet stemmen is geen optie. Julius Caesar kon ook niet onder belangrijke beslissingen uit!

Prettige sterfdag van Julius Caesar toegewenst, dat het een immer mooie dag moge worden!