Januari, de eerste maand van het nieuwe jaar. De tijd om te overdenken wat je het afgelopen jaar hebt gedaan, of wat juist niet. De tijd om toekomstplannen te maken. Goede voornemens te bedenken, of juist stellig zeggen niet aan goede voornemens te doen omdat dat toch niet werkt maar stiekem wel voor jezelf bedenken dat je die 5 kilo wil afvallen, wil stoppen met roken en meer aandacht wil besteden aan het onderhouden van je vriendschappen.

Tot die ene dag weer voor de deur staat, die druilerige blauwe maandag, waarop de Januareality hard inslaat. Geen van je goede (of foute) voornemens zijn gelukt, je voelt je ellendig, wil eigenlijk alleen maar in bed liggen en nog het ergst van allemaal; je realiseert je dat de zomervakantie echt nog lááááng niet gaat beginnen. Maar wat kan je nou het best doen tegen deze depressieve gevoelens? Heel het internet staat er vol mee; ‘how to beat blue monday’! Je zou natuurlijk kunnen gaan sporten, een vreemdeling een handje helpen, kijken naar waar je deze zomer gaat doorbrengen, je favoriete liedje op repeat zetten of je gedachten delen zodat het wat oplucht, maar knalroze lippenstift op doen kan natuurlijk ook. Hoe dan ook, blauwe maandag is eigenlijk al voorbij en we gaan weer verder met de dagelijkse bezigheden. Tentamens staan weer voor de deur met daarna gelukkig een onderwijsvrije week a.k.a. vakantie! Dit betekent lekker onderuit gezakt op de bank, dekentje over je heen, een goede film en een warm kopje thee. Gezelligheid en warmte alom, doet het druilerige begin van de maand toch weer snel vergeten.

 

Evelien Kooij
h.t. Coördinator Facultaire Zaken