‘Hoe wil jij je eitje morgenochtend?’, ‘geloof je in liefde op het eerste gezicht’ en ‘deed het pijn toen je uit de hemel viel’. De meeste vrouwen hebben ze allemaal al eens gehoord. Want waar de vrouw volgens menig man enkel hoeft te lachen, blijft de openingszin voor de man een goede manier om het gesprek te beginnen. Toch horen we meer dan eens dat het oneerlijk is dat mannen altijd deze eerste stap moeten zetten. Vandaar dat we hebben uitgeprobeerd wat er gebeurt wanneer de rollen worden omgedraaid en vrouwen eens een openingszin bij een man proberen.

Ten eerste moet gezegd worden dat het van tevoren bedenken van openingszinnen bijna net zo leuk was als het gebruiken ervan. Dit vergt trouwens ook meer creativiteit dan je zou denken! Daarnaast was het behoorlijk duidelijk dat vrouwen nooit openingszinnen gebruiken. In de tijd dat wij nog aarzelden over de juiste openingszin, was hij al op ons afgestapt. Wanneer we echter wel tot onze openingszin kwamen, reageerden de mannen verbaasd. Hier hadden ze zich niet op voorbereid. Geen van hen wist zich dan ook echt een houding te geven, maar juist dat leidde tot een hoop gelach en een leuk gesprek.

Welke openingszin er gebruikt werd, maakte eigenlijk niet uit. Mannen reageerden verbaasd, vertelden (op een iemand na) dat ze nooit eerder door een meisje met een openingszin waren aangesproken of vertelden hoe stoer ze het vonden. Zelf vonden we echter wel dat er een openingszin uitsprong, namelijk: ‘Er zijn zoveel versiertrucs, kan je me niet vertellen welke bij jou werkt?’. Hierop reageerden mannen vaak met een door hen zelf eerder gebruikte openingszin, waarna een grappige blunder had gevolgd. Hun openingszin was bijna alle keren “Als je een piraat was, wilde je je papegaai dan op deze (doet hand op linkerschouder) of op deze schouder (doet hand op de andere schouder).” Misschien een tip voor de mannen om eens iets nieuws te gaan verzinnen?

Het minst goed werkte het om een man een drankje aan te bieden. Dat blijft volgens henzelf toch echt een mannending. Alhoewel bij het bestellen van een drankje juist elke openingszin leidde tot gratis drank (pluspunt!).

Ondanks dat al onze mannenvrienden stellen dat het als meisje allemaal niet uitmaakt, omdat je er met lief lachen al bent, kunnen we openingszinnen zeker aanbevelen. Het zorgt in ieder geval voor een hilarische avond en heel veel leuke gesprekken. En verder: heb voortaan iets meer respect voor de mannen. Het is best spannend om met zo’n vreemde zin zomaar op jou af te stappen 😉