Om maar eens even de eerste oude hoer uit de sloot van 2016 te halen: de vreugdevolle oprichting van sportgezelschap Alcmuscle heeft begin dit jaar plaatsgevonden. Nu hoor ik sommige van jullie denken: ‘Alcwattes???’. Alcmuscle dus! Dit is een sportgezelschap voor en door Alcmaeonleden die graag een sportiever leven zouden willen leiden, maar hier in hun eentje soms nét niet genoeg motivatie voor kunnen opbrengen. Want zeg nou zelf, hoeveel zin heb jij nog om actief te gaan doen als je net lekker onder je dekentje zit te netflixen met je pizzaatje op schoot? Je had met jezelf afgesproken dat je vandaag écht eens een keer zou gaan sporten, maar die bank roept je toch net iets harder dan de fitnessapparaten. Om toch iets gemotiveerder bezig te zijn met sport en gezondheid, is Alcmuscle in het leven geroepen.

Ervaring leert dat door af te spreken om samen met andere mensen te gaan sporten, je eindelijk wel genoeg motivatie hebt om ook echt te gaan. Bovendien ga je dan ook nog eens echt je best te doen (want je wil natuurlijk wel beter zijn dan die pussy’s van vrienden van je). Daarom organiseert Alcmuscle drie vaste sportmomenten per de week om samen te komen met degenen die kunnen, om die spiertjes eens lekker te laten burnen. Van bootcamps tot sport en spel, we doen het allemaal! Vorige week heeft Alcmuscle een zeer succesvolle kamerdag gehad, waarbij talloze gezonde smoothies over de toonbank zijn gegaan voor wel 0,50 euries #rijketata’s #fitgirl. Ook hebben wij samen met de hulp van iedereen die langskwam op de kamerdag en met de training het doel om in totaal 1000 push-ups te doen met zijn allen ruim gehaald! Ik kan nog steeds slechts met moeite mijn theekopje naar mijn mond krijgen op dit moment, maar het was het waard. No pain no gain, zullen we maar zeggen. Bovendien was de welkomsttraining erg gezellig, en hebben we aan het einde zelfs een poging gewaagd aan de trend van tegenwoordig: de mannequin challenge! Ga naar de facebookpagina van Alcmuscle voor het (zeer geslaagde) resultaat!

Lisa van de redactie van Geestig was aanwezig bij de welkomsttraining van vorige week woensdag. Zij geeft haar eerste Alcmuscle ervaring de volgende beschrijving: “Dat ik me de dagen na de Alcmuscletraining voortbewoog als een oma van tachtig door de hoeveelheid spierpijn die ik had vergeet ik maar even. Want verder vond ik de training super leuk! En zeker ook effectief dus gezien de spierpijn. Heerlijk om zo in de frisse buitenlucht te sporten en afsluitend nog een leuk balspel met elkaar te doen! Echt weer even net als bij gym vroeger, en ja dat vond ik leuk:D!”

Dus, ben jij net als Lisa iemand die het leuk vindt om te sporten? Of iemand die het eigenlijk niet zo leuk vind om te sporten, maar toch gezond wil blijven? Of iemand die zo weinig sport dat je niet zou weten hoe het is om te sporten? Iemand die de bank vaak toch net niet af kan komen? Of juist iemand die zijn of haar energie even lekker kwijt moet? Kom een keer langs om te kijken wat je van Alcmuscle vindt! Misschien blijkt dit wel echt iets voor jou te zijn. Ken je niemand die gaat? Geen probleem, er heerst altijd een hele gezellige, relaxte sfeer, met mensen van alle niveaus. Vind je het toch niet zo leuk om in je eentje te komen? Neem dan vooral een of meerdere vrienden of vriendinnen mee! Alcmuscle is bovendien helemaal gratisch, dus dit is lekker laagdrempelig. Dit scheelt ook nog eens veel geld in vergelijking met een dure sportschool!

Is je interesse gewekt? Kijk dan op de Alcmuscle facebookpagina voor meer informatie (onderstaande link), of neem contact op met Ivo Appels (0615403342).

https://www.facebook.com/groups/1679593162253166/?fref=ts