Geestig Magazine maakt het je wel heel makkelijk om dé trendsetter van je vriendenkring te worden. De apps die wij je over enkele ogenblikken voorschotelen zijn namelijk top off the bill! Ze staan op het punt om helemaal viral te gaan of hebben reeds een prominente plek in de ‘App top 100’ te pakken. App jij hem al? That’s the question!

FUCK MY LIFE (FML) – Je dagelijkse dosis leedvermaak!

fml
Kosten:
gratis
Compatibiliteit: iOS en Android
Beoordeling: 4,1 van de 5 sterren (Google Play)
Genre: entertainment

Het is heel vervelend als het ochtendgloren je deze ochtend heeft gestoord en je plan om uit te slapen in de kiem werd gesmoord. Het is heel naar als de vinken uit de bomen vallen bij het zien van je gelaat of als je bij de buurtsuper in de verkeerde rij staat. Als dit je weleens is overkomen, heb je vast behoefte aan de app FML, oftewel Fuck My Life! FML biedt een mogelijkheid om je meest memorabele uitglijers te delen met de aardbol. Middels twee knoppen worden leedvermakers in staat gesteld deze verhalen te beoordelen met “I agree, your life sucks” of “You deserved it”. Deze app is een broedplaats voor pechvogels die baat hebben bij medeleven, maar zeker ook geschikt voor alle mensen die graag bewijs willen dat hun leven zo erg nog niet is. De app is gratis, maar je moet wel ingelogd zijn om een Fuck My Life Story te kunnen schrijven of beoordelen. Hier een paar voorbeelden om een beeld te geven van FML:

This slideshow requires JavaScript.


PLACES I’VE POOPED
No Shit, bestaat dit echt?!

pip


Kosten:
gratis
Compatibiliteit: iOS en Android
Beoordeling: 3,9 van de 5 sterren (Google Play)
Genre: entertainment

Poepen, bouten, kleien of de pot funderen: we doen het allemaal! Een gezond mens beukt dagelijks gemiddeld negenhonderd gram het watercloset in. Poepen is een gespreksonderwerp dat binnen geen enkele vriendengroep wordt vermeden en staat garant voor een berg hilariteit. Hoe mooi zou het zijn om met je beste gabbers te kunnen delen dat je een bolus aan het draaien bent op je eerste date of dat je je middagmaal te water laat in de trein richting Amsterdam? Dit is precies waar de app Places I’ve Pooped voor is bedoeld. Het tilt de term social media naar een hoger plan: Facebook, eat your heart out! Een Places I’ve Pooped-gebruiker gaf de app vijf van de vijf sterren in de Appstore en merkte daarbij op: “This app inspires me to get out and poop in new places. My friends and I compete to poop the farthest away.” Dus ren naar de Appstore of Google Play en download dit juweeltje! Waar wacht je nog op?

HOUSEPARTYFaceTime 2.0, misschien zelfs 3.0!

hp
Kosten:
gratis
Compatibiliteit: iOS en Android
Beoordeling: 3,4 van de 5 sterren (Google Play)
Genre: sociaal

Houseparty is perfect voor eenieder die niet van bellen houdt omdat hij het liefst al z’n vrinden en vrindinnen face-to-face spreekt. Soms heb je behoefte om met je lievelingsmensen te converseren, maar gewoon geen tijd om af te spreken. FaceTime was tot nog toe dé uitkomst. Met deze applicatie kun namelijk semi-face-to-face met mensen keuvelen vanuit je luie stoel. Het grootste nadeel van de app is dat het nog niet de mogelijkheid biedt om met meerdere mensen tegelijk te videobellen, echt zonde hoor! Laat me jullie daarom voorstellen aan Houseparty. Met Houseparty kunnen maximaal acht buddy’s elkaar tegelijk op hun beeldscherm zien. Zo’n videochat is met één druk op de knop aangemaakt en het leuke is dat andere vrienden plotsklaps kunnen inbreken in de chat. De voorwaarde die hierbij geldt is dat het (vrienden van) vrienden moeten zijn, of mensen die jouw gebruikersnaam weten. Als je denkt: joh, breek even lekker bij iemand anders in, maar verdorie niet bij mij, mafklapper! Zet dan gewoon je scherm op slot, simple as that! Zelfs je ouders zeggen geen ‘nee’ meer tegen Houseparty’s.

Untappd – Ik heb één, twee, drie, vier biertjes gerate!

ut
Kosten:
gratis
Compatibiliteit: iOS en Android
Beoordeling: 4,3 van de 5 sterren (Google Play)
Genre: sociaal

Zie jij soms ook door de speciaalbiertjes de bar niet meer? Weet jij zo nu en dan ook niet meer welk brouwseltje je met genoegen de slokdarm in deed verdwijnen? Dan is Untappd jouw nieuwe beste vriend! Untappd is een applicatie die je in de gelegenheid stelt om het biertje dat je aan het drinken bent te delen met je vriendenkring. Je kunt daarbij ook meteen je locatie delen en je vrienden zodoende de gelegenheid geven om op de fiets te springen. Verder is het mogelijk om de flesjes gehopte drank van een beoordeling te voorzien. Op deze manier stel je je persoonlijke portfolio samen, zodat je altijd weet welk exotisch pilsje je graag nóg eens besteld. Gotta catch ‘em all!

Heb je een opmerking, idee of vraag voor Geestig Magazine? Mail dan naar redactiegeestig@alcmaeon.nl!