Je herkent het wel. De ene dag huppel je nog vrolijk rond met, geef toe, eigenlijk veel te weinig kleren aan. En de volgende sta je vol spijt jezelf af te vragen waarom je niet tóch je jas mee had genomen. Dit is zo’n beetje het punt waarop je je realiseert; It’s time en voor de ‘Game of Thrones’-fans onder ons: Winter is coming. De warme maanden zijn officieel voorbij en de overgang van de zomer naar de winter is weer begonnen, oftewel: Het is herfst! De pompoenrage neemt het land weer over en iedereen rent massaal in Uggs naar de Starbucks om zich op te warmen. De tijd is weer aangebroken om uitzichtloos bladeren te harken, door guur weer naar je afspraken te fietsen en chagrijnig je zonnige vakantiefoto’s te bekijken. Maar het is ook tijd voor chocomel, warme sokken, stoofvlees en selfies met mooie bomen!

Als je een beetje op mij lijkt en stukken beter gedijt in warm weer, dan heb je het erg zwaar met deze overgang. Daarom volgen hier wat overlevingstips om je gedurende de hele herfstperiode goed op de échte kou voor te bereiden.

Tip 1. It’s not all bad!

Probeer niet teveel te treuren. Bij een overgang ga je naar iets nieuws toe, dus je hebt iets leuks en anders in het vooruitzicht! Denk aan de voordelen.

  • Je kan bijvoorbeeld weer een uurtje langer slapen;
  • Het wordt weer acceptabel de hele avond onder een dekentje je favoriete series te binge-kijken;
  • Het is weer oké om de oma uit te hangen en lekker binnen te chillen met een theetje;
  • Je mag weer een nieuwe serie kleding tevoorschijn halen uit die doos onder je bed;
  • Je bespaart geld door minder festivals en terrasjes te pakken;
  • Laat je wintervachtje maar groeien en vreet je lekker vol! Je hoeft voorlopig niet meer in bikini en door die ski-jas heen ziet niemand die extra vetrolletjes;
  • De kaarsjes mogen weer aan voor een lekker cozy sfeertje;
  • Rode wijn en bockbieren zijn extra lekker met dit weer, dus geniet daar zeker van;
  • Je kan je verheugen op sinterkerst en nieuw door de leukste jurkjes te internetshoppen!

Zo zijn er nog veel meer voordelen van de herfsttijd.

Tip 2. De weer-app is je beste vriend

Herfstweer is erg onvoorspelbaar. Het ene moment lijkt het weer op te klaren en het andere komt het met bakken uit de lucht. Check daarom het weerbericht of je weather app voor je het huis verlaat. Dit kan je een slecht humeur besparen in het geval van een onverwachte plensbui. Maar zelfs met weather app kan het soms misgaan. Zorg dus altijd voor een back-up plan, ik zie een prachtige felle poncho in je toekomst!

Tip 3. Herfstwandelingen

Geniet van je omgeving. De herfst brengt zoals elk seizoen iets moois met zich mee! Ga lekker wandelen in het bos om tot rust te komen of hou een fotoshoot met een mooie boom zoals wij van de Redactie deden. Die rode, oranje en goudgele bladeren vormen desnoods een prachtige achtergrond voor je mooiste herfstselfies.

Tip 4. Shop ‘till you drop!

Een nieuw seizoen is aangebroken en dus hangen de winkels weer bomvol met nieuwe collecties! Geen tijd om de stad in te gaan? Maakt niet uit: Ook online staat een enorme lading nieuwe fashion op je te wachten.

Tip 5. Laagjes, laagjes en nog meer laagjes

Voor het geval jij ook last hebt van het het ene moment te koud hebben en het andere moment te warm; deze tip is speciaal voor jou! Draag laagjes, dan kan je altijd nog wat uit trekken als je oncomfortabel zweterig begint te worden, of wat aantrekken als je haartjes toch iets te recht overeind staan.

Heb je zelf ook nog leuke ideeën voor een artikel of een bepaald onderwerp waar je graag wat over wilt lezen? Mail dat dan naar: redactiegeestig@alcmaeon.nl.