Herken jij het volgende? Je scrolt over je Facebook tijdlijn en ziet weer zo’n artikel: 5 geweldige tips om een strakke buik te krijgen, 10x een stralende huid, et cetera. Vraag je je dan ook altijd af, zou dat nou werken? Ik dus wel. Ik probeer het alleen nooit en daar wil ik eens verandering gaan inbrengen. Misschien lezen wij namelijk dagelijks wel de meest handige life hacks zonder ze daadwerkelijk te gebruiken! Ik ging op zoek naar allerlei soorten dingen en testte voor jullie uit of ze echt werken, onder het motto: baadt het niet, dan schaadt het niet!Een watje met parfum als verfrisser van je stofzuiger
Thuis hebben wij een tweedehands stofzuiger waar altijd een raar luchtje uitkomt. Ik stoorde me hier al een tijdje aan, dus zocht naar iets voor stinkende stofzuigers. Ik las dat je een watje vol moet spuiten met parfum en deze moet opzuigen. De bedoeling hiervan is dat je huis helemaal lekker ruikt na het stofzuigen. Hoewel ik geen hele sterke parfumlucht rook, was de vieze geur verdwenen! Kun je nagaan hoe het zal ruiken bij een niet stinkende stofzuiger…

 

Kokosolie als make-upremover
Eentje voor de vrouwen (en vrouwelijke mannen) onder ons! Dit was een van de dingen waarvan ik wel geloofde dat het zou werken. Ik vroeg me alleen af hoe prettig het zou zijn. Ik smeerde wat kokosolie op mijn gezicht, en inderdaad, mijn make-up was er zo af. Je moet daarna nog wel even je gezicht goed met water afspoelen want het wordt wel een beetje vettige boel. Ik vind dit zeker een goede vervanger voor make-upremover, zeker omdat hij zo goedkoop is! Voor vijf euro heb je een pot, waar je wel maanden mee kan doen.

 

Een glas water met drie suikerklontjes drinken ’s nachts om kater te voorkomen
Na een heftige biercantus leek het me een goed idee om dit in de praktijk te brengen. Ik hou niet echt van suikerklontjes, op welke manier dan ook, dus dit werd een uitdaging. Ik moet bekennen, ik heb het na één slok allemaal weggegooid. Echt ontzettend vies. Misschien als je een ontzettende zoetekauw bent is dit een goede katerbestrijder. Ik hoor het graag van jullie, misschien dat ik dan de volgende keer even mijn neus dichtknijp als dit echt werkt!

 

Haar wassen met kamillethee voor blonder haar
Dit leek me leuk, omdat ik best wel nog wat meer blondere plukken in mijn haar zou willen, maar ik had niet veel vertrouwen in een daadwerkelijk zichtbaar verschil. Ik heb een aantal keer onder de douche mijn haar uitgespoeld met kamillethee. Of ik verschil zie… Ik durf het niet te zeggen. Toch denk ik dat als je dit structureel doet je zeker wel wat blonder haar krijgt, aangezien er in mijn Andrélon blond shampoo kamille zit. Als ik dat de hele zomer gebruik in combinatie met een goede dosis zon zie ik absoluut verschil.

 

Schoenen schoonmaken met tandpasta
Wederom blijkt dat lezen niet mijn sterkste kant is. Vol enthousiasme ging ik aan de slag met mijn vieze schoenen en… nagellakremover. Geen idee hoe ik daar bij kwam. Maar dom of niet, het werkte wel degelijk! Maak wel alleen de zolen van je schoenen schoon, anders is het niet zo positief voor je schoenen. Ze werden niet brandschoon, maar ik zag aanzienlijke verbetering. De tandpasta was dus niet meer nodig.

 

Koffie drinken tegen hoofdpijn
Ik heb soms dagen achter elkaar heel veel hoofdpijn. Constant pijnstillers slikken vind ik niet super, dus ik besloot op zoek te gaan naar iets anders. Ik las op meerdere plekken dat koffie drinken helpt tegen hoofdpijn. It’s worth a try! Het is niet alsof mijn hoofdpijn plotseling over was, maar ik merkte wel wat verbetering. Niet beter dan pijnstillers dus, maar wel goed om je klachten wat minder te maken!

 

Heb jij deze dingen uitgeprobeerd? En wat vond je ervan, laat het horen!
Of heb jij nog goede life hacks? Deel ze met ons!