Happy birthday to you, happy birthday to you, happy birthday dear Alcmaeon…
Jaaa het is weer zover! Onze prachtige faculteitsvereniging is 26 jaar geworden en dat gaat deze week groots gevierd worden. De ‘zeer toegewijde, brakke maar altijd enthousiaste’ meiden van de Diescommissie hebben het hele jaar hard gewerkt om het mooiste verjaardagsfeestje van het jaar (on)vergetelijk te maken. Ben je benieuwd naar wie de gezichten achter het feestje zijn? Je leest het hier in de nieuwe ‘In gesprek met’!

De Diescommissie die dit jaar de 26e verjaardag van Alcmaeon heeft geregeld bestaat uit een gezellige, enthousiaste groep meiden die wel weten hoe je een goed feestje moet bouwen. Druk en gestresst waren ze de afgelopen week bezig het regelen van de allerlaatste dingetjes voor de Diesweek. Tijd voor een lang gezellig gesprek met alle meiden van de commissie zat er daarom niet in. Begrijpelijk natuurlijk. Een verjaardag die maar liefst vijf dagen duurt vergt nou eenmaal enorm veel toewijding, doorzettingsvermogen en slapeloze nachten.

De commissie bestaat uit: Voorzitter Anneloes van der Klift, vieze vo Martine Schaeffers, hoofd locatie Saskia Hebing, penningmeester Rashel Mol, hoofd promo Isa Swinkel, secretaris Nina de Vries, hoofd sponsor Marise Zuurbier en Sophie Heugen.

Tussen alle studie- en vergadermomentjes door hadden Anneloes en Nina tijd gemaakt om even gezellig te komen kletsen met mij.

Jullie zijn druk bezig geweest met vergaderen. Hoe zijn de voorbereidingen en vergaderingen  tot nu toe gegaan?
Anneloes  “Nou de eerste paar maanden hebben we alleen gediscussieerd over de kleur van ons shirt en over het thema.”
Nina “Hahahahahaha ja.”
Anneloes “Daar hebben we echt heel veel vergaderingen over gehad. En we komen er nu achter dat er nog heel veel gedaan moet worden, een paar dagen voor de Diesweek.”
Nina “Ja, er moeten nog allerlei attributen geregeld worden en de rijst voor de sushi moet bijvoorbeeld nog gekocht worden en van alles en nog wat plannen en oooooh  dan is het maandag al!”

Sushi wat geweldig en origineel ook!
Anneloes “ Het is de enige activiteit die zo snel uitverkocht is.  We krijgen van andere verenigingen complimenten als het lukt. Perikles wilde dit ook doen maar door te veel gedoe hebben ze het uiteindelijk toch niet gedaan.”

Waarom niet? 
Anneloes “De 12 kilo rijst moet vooraf gekookt worden over de dag verspreid en dat mag niet op de Uithof. Dus het is nogal wat gedoe. Maar we hebben wel een auto dus we gaan gewoon rondje Utrecht doen en overal rijst ophalen.”

Wat een toewijding!
Nina “Ja het vereist natuurlijk wel wat dedication van de commissieleden om vroeg op te staan en met kilo’s rijst rond te gaan rijden en te koken haha.”
Anneloes “ Ja we wilden deze activiteit ook heel graag hebben. We hebben er ook echt moeite voor gedaan.”

“Vorig jaar was niets in vergelijking met onze Diesweek”

De andere activiteiten die op de planning staan zijn: kinderfeestje, Gotcha!, biercantus (MAC), Alcmaeon en ECU92 feest in de Woo en een uitbrak dag in het Wilheminapark…
Nina “Ja en woensdag gaan we naar beeld en geluid museum en Sonneborgh.”
Anneloes “Het museum is gratis en je kan dan een rondleiding nemen als je wil en hele dag door het museum lopen.”
Nina “Soort van media en dergelijke.”
Anneloes “ Ontdek de ster in jezelf is het thema van die dag en ‘savonds gaan we sterren kijken bij Sonneborgh vanaf 11 uur en we krijgen een lezing over of er leven is op andere planeten.”

fea21048267e428d8f963db4ed77377c
Beter een goed commissielid, dan een verre vriend

Het thema van Geestig is deze maand Bij wijze van spreken. Welk gezegde is typerend voor jullie commissie?
Anneloes “Ahh ik ben hier veel te brak voor. Maar Nina heeft heel leuke quotes in de notulen staan.”
Nina “Iets van eh .. Beter een goede buur, dan een verre vriend dus beter een goed commissielid, dan een verre vriend hahah.”

Vieren jullie je eigen verjaardag ook zo  uitgebreid als de Diesweek?
Nina “HAHA soms?”
Anneloes “ Nou ik ben heel kut jarig op twee januari dus niemand wil op mijn verjaardag komen. Ik vier het dus nooit eigenlijk. We hebben ons kinderfeestje van aankomende maandag wel geïnspireerd op vroeger. Met snoepzakjes, ranja, koekhappen, cake versieren… Wel met kleine aanpassingen natuurlijk om het studentikoos te houden.”

“Kijk op deze foto lijkt het alsof hij aan het aftrekken is!”

Jullie zijn zelf geloof ik ook niet vies van een feestje, ik bedoel dat moet haast wel als je zo een feestweek organiseert…
Nina “Nou ik moet wel zeggen dat er bijna bij elke vergadering minimaal 1 persoon brak is denk ik.”
Anneloes  “En vaak ben jij het.”
Nina “Jij bent het ook heel vaak!”

631a52366a9b1b08dfd33bab2b83c941
Lekker uiteten en discussiëren

Nu we het over feestjes hebben. Het valt de laatste tijd op dat jonge studenten die nu geen studiefinanciering meer krijgen vanwege het ingevoerde leenstelsel, vaker de bieb verkiezen boven een biertje in de kroeg. Wat vinden jullie hiervan? Kunnen zij nog wel optimaal van het studentikoze leven genieten? (Dit gesprek vond een andere keer plaats met de hele commissie)

Isa “Ik denk dat studenten zonder financiering meer moeten leren omdat ze hun tentamens moeten halen omdat er meer druk op ligt. Maar ja ik vind ook wel dat het er een beetje bij hoort, dat je soms gewoon je vakken niet haalt.”
Anneloes “Ja maar het heeft ook z’n charme als je superbrak in collegezalen zit.
Maar heel veel blijven wel thuis wonen inderdaad.”
Sophie “Jaa maar als je eenmaal uit huis bent dan heb je ook sneller zo iets van boeiehhhh denk ik.Als ik thuis zou wonen dan zou ik ook minder vaak gaan zuipen en uitgaan.”
Martine “Ik leen liever iedere maand bij zodat ik een vet leuk leven heb dan dat ik elke maand op de centen moet letten. Je moet wel genieten.”

Dus hoe genieten jullie? Wat voor spannende party verhalen hebben jullie mij te vertellen?

35b5e0bdec0ed73427df1e52119f4680
Commissie uitje

Nina (Tegen Anneloes) “Weetje nog dat we laatst dat commissie uitje hadden en jullie in de Woo belandden? We gingen poolen en…” Anneloes “Ja we gingen poolen en Nina ging weg want ze had haar eerste Happndate ever, maar die was uiteindelijk echt facking kut!” Ik heb die foto van hem ergens nog.”

 

Anneloes pakt even haar mobieltje erbij en Nina vertelt verder.

Nina “ Hij is barman van het Pakhuis en hij stuurde mij een berichtje die avond: “Kom je bij me chillen? Dus ik zo: “Jaaa is goed!!!!” Maar het was zo vaag! Ik had ook al best wel veel gedronken tijdens het poolen en toen ik daar rond half 12 ofzo aankwam dacht hij waarschijnlijk: “Wow waarom is deze chick nu al half lam hahahahaha.”

Haha tja een date om half 12 ‘savonds en lam. Lag het dan wel aan hem dat het zo vaag was allemaal?
Nina “Ja het lag wel aan hem!! Hij was een beetje stil aan het doen dus ik dacht naja aangezien hij niet met me wilde praten vroeg ik: wil je misschien een serie kijken? Nee. Wil je dan een film kijken? Nee. Wil je de stad in??!! Nee.”

 Anneloes “Kijk op deze foto lijkt het alsof hij aan het aftrekken is!”(Anneloes heeft de foto inmiddels gevonden).”

Nina Ja dus op een gegeven moment zei ik als je niks van me wil dan ga ik toch gewoon lachend naar huis joh!! Ik was echt helemaal ontdaan! Oh diezelfde avond had Sanne een O’hello date. Naja die avond was gewoon een complete chaos.”

Dus julie zijn wel van het internet daten?
Nina “Jaaaa Anneloes zegt om de zoveel tijd: “Wie is deze jongen op Tinder?”
Anneloes  “Ja dan app ik Nina even of ze nog details heeft als zij de jongen toevallig kent.”
Nina “Ja even background story inderdaad.” Maar we gaan dubbeldaten binnenkort als Anneloes het niet verpest heeft tenminste…”
Hoe verpest dan?
Anneloes “Ja ik vroeg aan die jongen of hij langs wilde komen in de Poema maar toen hij er eenmaal was zag hij me zoenen met een andere guy…”
Nina  “Ooohh Anneloes! Ja dan denk ik dat je het verpest hebt inderdaad.”

Wauw wat een gekkigheid jongens! Nou ben benieuwd wat voor spannende dingen jullie tijdens de Diesweek gaan meemaken. Wordt het een leuker feestje dan vorig jaar?
Anneloes  “Jaaaaa!!”
Nina “Sowieso!”
Anneloes “Vorig jaar was niets in vergelijking met onze Diesweek. We hebben minder activiteiten maar ze worden minstens net zo leuk.”
Nina “Das wel het streven.”