Het einde van het jaar is in zicht en iedereen is druk bezig met de laatste loodjes. Het Langeveldgebouw is al dagen afgeladen met ijverig werkende studenten die uitkijken naar de zomer. Je kunt bij wijze van spreken door de studenten de universiteit niet meer zien.

Ware het niet dat afgelopen maandag het brandalarm afging. Binnen een aantal minuten waren de meeste studenten gelokaliseerd en verzameld in de gang naar buiten. Hoewel iedereen wat lacherig deed – of geïrriteerd, omdat hij of zij midden in zijn of haar hoofdstuk zat – en op zijn dooie akkertje zijn spullen bij elkaar scharrelde en onder de arm meenam, bleek het geen oefening te zijn en werd het gebouw ontruimd. Naar horen zeggen was de boosdoener een te hete oven bij de Spar onder het gebouw, maar ik betwijfel of het niet gewoon een heethoofd was dat gefrustreerd raakte over de bar slecht werkende kassa’s. Je kunt er bij wijze van spreken de klok op gelijk zetten dat er een bericht op het kassascherm verschijnt dat je transactie verbroken is.

De klok tikt echter door en dat betekent dat het eind van het jaar weer in zicht is en er weer een Algemene Ledenvergadering aankomt! En dat is er niet zomaar één: tijdens deze zogenaamde Voorstel-ALV krijgt het KandidaatKandidaatsbestuur de gelegenheid zichzelf te presenteren met een filmpje waarin de hen toebedeelde functies bekend worden. Ook komen we er dan achter wat hún wijze van spreken is! En dan is het afwachten; worden ze goedgekeurd of niet?

Voordat het zover is, vindt volgende week eerst nog de diesweek plaats in het thema Diescovery! We gaan met z’n allen op ontdekkingstocht naar de sterren in het Beeld- en Geluidmuseum en in sterrenwacht Sonneborgh en we brengen de oceaan in kaart tijdens het sushifestijn en het diesfeest ‘Diescover the Ocean’. Daarna zullen we onze kater onder de loep nemen en chill uitbrakken in het park. We hopen jullie allemaal te zien, want… het is niet voor niets een wijze van spreken om te zeggen: lest best! Veel succes en plezier deze maand!

 

Sanne Böing
h.t. Voorzitter