Snapchat: een sociaal medium waar je vandaag de dag eigenlijk niet meer omheen kunt. Het draait voornamelijk om zien en gezien worden. Je gunt jouw snapchatvrienden als het ware een kijkje in jouw leven; hoe persoonlijk je dat maakt bepaal je dus zelf. De een legt alles vast en de ander kijkt gewoon af en toe naar een ander zijn snapchats. Net als in Geestigs thema van mei draait snapchat eigenlijk om jezelf. Jezelf zo goed en leuk mogelijk vastleggen om dit weer door te kunnen sturen naar je vrienden. Eigenlijk stiekem een beetje zelfverheerlijking. Als je ziet dat iedereen jouw story heeft bekeken (en misschien zelfs gescreenshot) is dat een bevestiging van de leukheid van jouw foto’s/filmpjes, toch? Eerlijk gezegd betrappen wij onszelf er vaak op dat we de story’s van andere mensen bekijken zonder ze echt te bekijken of eigenlijk al door te klikken voor we ze hebben kunnen zien. Wij zitten dus vrij vaak op snapchat uit verveling. Zo zijn er naast het verveelde type ontzettend veel types te vinden op snapchat. Hieronder zet Geestig ze voor jou op een rijtje.

 

De filteraar
Sinds de filters zijn toegevoegd aan snapchat zijn de filteraars niet meer te stoppen. Ze waren al erg blij toen je een zwart-wit of overbelicht effectje erover heen kon gooien. Maar toen alle gekke, eens in de zoveel tijd geupdate, filters met safari- tot ruimtethema’s werden geïntroduceerd, zijn ze niet meer te houden. Wat ze ook doen, overal komt een filter overheen. Zo heb je de ‘fix your face filter’ waarmee je gewoon alles mooi kunt maken, en de zogenoemde ‘hoe filter’ met de hondensnuit en oortjes. We hopen dat je vrienden je nog herkennen zonder!

De fitgirl
Deze snapchatter legt alles vast wat er aan sport wordt gedaan. En dat is veel, geloof ons maar. Maar niet alleen dat, ook alle maaltijden worden vastgelegd. Het liefst met iets van een hashtag erbij natuurlijk, want die zijn ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

De ‘Chelsea’
Dit is een aparte in zijn soort. De Chelsea legt eigenlijk gewoon alles vast. Of het nou wel of niet interessant is, she doesn’t care en dat maakt het eigenlijk wel leuk. Zo krijg je soms een life verslag van een van de heftige gebeurtenissen in haar leven of juist een flashback van een avontuur dat is beleefd bij het doden van een spin. Niet voor niets heet een selfie tegenwoordig een #chelfie. Maar hoe zou deze soort nou aan zijn naam komen…?

De random snapchatter
Je hoort er nooit wat van. Maar eens in de zoveel tijd, wanneer je het het minst verwacht, popt er opeens een icoontje op van snapchat. Goh, van de random snapchatter ontvang je nou nooit wat! In deze categorie valt nog een onderscheid te maken. Sommige random snapchatters komen dan ook daadwerkelijk verrassend leuk uit de hoek. Andere daarentegen hadden zich beter stil kunnen houden. Je bent een snapchatter of je bent het niet.

Het muurbloempje
Ook wel observator genoemd. Deze voegt je toe op snapchat, maar je hoeft geen snaps of story’s van deze persoon te verwachten. Eigenlijk heeft deze persoon alleen maar snapchat om anderen te begluren en up to date te blijven. Stilletjes zal je story bekeken worden en ook je persoonlijke snaps worden geopend, maar reken niet op een reactie.

De narcist
Niet te verwarren met de mensen die gewoon graag selfies maken zoals de Chelsea. Ook de filteraar heeft een aantal overeenkomsten met de narcist, maar ook deze dienen niet verward te worden. Nee, de narcist is echt een aparte klasse en past misschien wel het beste bij het thema van deze maand. Deze snapchatter vindt zichzelf mooi, geweldig en leuk en wil dit op zoveel mogelijk manieren vastleggen. Er zullen dan ook regelmatig 1001 pogingen plaatsvinden om de goede invalshoek en het goede licht te vinden voor de foto en de eigen story zal een aantal keren per dag met een lach doorlopen worden.

De huisdierfanaat
Leuk hoor die beesten. Maar heb je niks leukers om vast te leggen? Elke beweging van hun huisdier legt de huisdierfanaat nauwkeurig vast. We weten nu wel dat je hond leuke kunstjes kan en je kat zo dik en lui is dat-ie alleen maar slaapt. Toch zullen de huisdierfanaten onder elkaar hier wel van genieten, dus deze categorie moeten we ook maar in zijn waarde laten.

De piemel
Last but not least: de beruchte piemel. Soms gevraagd, vaak ongevraagd. Meestal komt hij onverwachts en als een sloopkogel je netvlies binnen. Vrouwen zullen zich hier waarschijnlijk in herkennen. Ook de mannen, maar of die het zullen toegeven? Ach ja, dat is het leuke aan snapchat. Een paar seconden en de foto is weer verdwenen.