Afgelopen dinsdag vond de bekendmaking van het 27e kandidaatkandidaatsbestuur plaats in café de Vrienden. Het was druk, de sfeer was goed en men wachtte in spanning af op de onthulling van de zeven knappe koppen die volgend jaar onze prachtige vereniging zullen besturen.

“Wie denk jij dat het wordt?, was de meest voorkomende vraag van de avond. En terwijl mensen met elkaar aan het speculeren waren over wie het zou worden, bereidden de zeven kkbabies  zich voor op hun grande entrance. Terwijl de leden het bierlied van Alcmaeon begonnen te zingen voor de goede sfeer, kwamen de zeven babies het minipodium oplopen. Iedereen begon enthousiast te klappen en te juichen. “ Oh ja kijk dat is Merlissa en daar zijn Milan en Iris!”, riepen er een paar. Binnen een paar tellen deden de kkbabies hun masker af en nu was het officieel bekend wie het 27e kandidaatkandidaatsbestuur van U.F.S.W Alcmaeon zijn geworden! “Oh wat een leuke groep mensen!”, werd er geroepen.

IMG_3329
De onthulling

 

Nou mocht je het gemist hebben, dit zijn ze dan: Mitchell Plevier, Milan Lentze, Iris Slurink, Jaap van der Aar, Evelien Kooij, Roos Jansen en Merlissa Diele.

“He wat, drie jongens?!”, werd er geroepen in de zaal.  Oh ja zeker, voor het eerst in 14 jaar tijd zullen niet één of twee maar drie mannen, samen met vier vrouwen, Alcmaeon besturen. Zouden het 26e bestuur en de adviesraad hier bewust voor hebben gekozen?

“Het gaat alleen om persoonlijkheden van mensen en daar selecteren wij ze op. Je geslacht maakt in principe totaal niet uit. Je gaat voor de zeven meest geschikte mensen voor het bestuur. Het gaat er niet perse om wie het beste is, maar om mensen die samen een goed team kunnen vormen”, legt Mitchel Kappen uit. Dat is ze duidelijk gelukt want de leden juichden enthousiast bij het zien van het 27e kandidaatkanditaatsbestuur en iedereen kwam ze persoonlijk even feliciteren.

Geestig kon natuurlijk niet achterblijven en ging ook netjes in de rij staan voor een kus en een knuffel en natuurlijk voor het beantwoorden van de grote vraag WAT VIND JIJ ERVAN DAT JIJ HET GEWORDEN BENT?!!!!

IMG_3331
Gefeliciteerd Mitchell Plevier namens Geestig!

 Mitchell Plevier “Tof, jaaa vet!!! Toen ik het nieuws hoorde ging het dak er even vanaf! Het wordt echt een vet jaar, ik bedoel er zijn drie mannen in het bestuur! Wat ik te bieden heb als bestuurslid? Ja… een hoop chaos en heel veel lol. We gaan er gewoon een tof jaar van maken!”

 

 

 

 

 

 

 

IMG_3332
Jaap van der Aar en Merlissa Diele

Jaap van der Aar “Ik ben echt facking blij. Toen ik hoorde wie er allemaal nog meer in het bestuur komt dacht ik: “Omg dit is zo een leuke groep, dit gaat echt zo een mooi jaar worden.” We zullen volgend jaar heel veel nieuwe mijlpalen gaan bereiken en het gaat gewoon genieten worden. Het wordt verrassend, innovatief, creatief en heel energiek. Mijn kracht is dat ik altijd het enthousiasme erin houd ook al gaat het soms minder. Wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen.”

Merlissa Diele “Holy shit man! Ik had het echt niet verwacht. Ik ben echt zo blij met al deze mooie mensen! Ik vind het zo fijn. Ik verwacht dat het gigantisch leuk wordt, dat er super veel actieve leden zullen zijn, dat veel mensen komen feesten en leuke dingen met ons komen doen en dat het gewoon een top jaar wordt!”

IMG_3334
Iris Slurink en Roos Jansen

Iris Slurink “Jaa ik vind het echt super leuk. Het voelde onwerkelijk toen ik werd gebeld en te horen kreeg dat ik het was geworden. Maar ik ben nu echt super blij!”

Roos Jansen “Ja ik dacht holy shit volgend jaar ben ik gewoon bestuur van Alcmaeon.”

 

 

Evelien “Ik was echt helemaal uit mijn dak gegaan toen ik het hoorde. Ik had het niet verwacht ook al zeiden anderen dat ik wel veel kans maakte. Je bent gewoon voorzichtig. Voor mij was het wel een verrassing wie er in het bestuur zal komen, ik heb zelf ook niet aan mensen verteld dat ik had gesolliciteerd. Ik denk dat het een super jaar gaat worden. Het wordt genieten, het maakt niet uit wat we gaan doen zolang we maar genieten. Ik denk dat dat het belangrijkst is.”

En alsof dit allemaal al niet spannend en verrassend genoeg was moest Milan Lentze er nog een schepje boven op doen. Zijn trotse jaarclub (van Veritas) was natuurlijk ook aanwezig en zodra bekend werd gemaakt dat ook hij in het 27e kandidaatkandidaatsbestuur zit, pakten zij de tondeuse erbij en ja, jawel, oh ja zeker wel, scheerden ze  zijn lange zwarte suave lokken voor de ogen van de geschrokken Alcmaeon dames weg. GONE, gone forever… goodbye hair. Goodbye. Nieuwe fase, nieuwe look moest Milan hebben gedacht, wat vindt hij ervan? 

“Het ziet er heel flex uit. Ik ben ontzettend tevreden over mijn look. Ik denk dat de vrouwen nu niet meer van me af kunnen blijven 😉 Het was een semi weddenschap met mijn jaarclub. Ik had gezegd: “Als ik ooit bestuur ga doen, ga ik kaal.” Dat heeft mijn jaarclub goed onthouden blijkbaar. Ik ben van plan om volgend jaar echt mijn best te gaan doen en echt dingen neer te zetten die voorgaande jaren nog niet zijn voorgekomen. Ik wil echt revolutionair zijn. Ik heb heel veel te bieden. Ja en dat er drie jongens in het bestuur zijn sinds 14 jaar is echt super mooi. Weetje, vrouwen kunnen hartstikke veel maar het is leuker als er meer evenwicht in het spel is. Ik denk dat ik geen mooier bestuur had kunnen wensen.  Oprecht niet.”

 

De bekendmakingsborrel was weer een geslaagd feestje en de zeven gelukkigen genoten van alle aandacht en gratis drankjes. De functies van het aankomend bestuur zijn nog niet bekend, ben jij ook zo benieuwd naar wie wat gaat worden of heb je zelf een idee? Hou Geestig dan de komende weken goed in de gaten en laat het ons weten!