Inmiddels zijn we al ruim tien dagen van mei aan het genieten. Blote – soms nog reflecterend witte – benen, waarop soms nog wat winterharen prijken, domineren het straatbeeld en het zweet gutst van menig voorhoofd. IJswinkels draaien overuren en ook de Radlers zijn niet aan te slepen.

Mei is dé maand bij uitstek om omhoog te kijken. Niet alleen om die strakblauwe lucht in het vizier te krijgen en je gezicht te laten kleuren, maar ook om al die zwaluwen te bekijken die zo hoog in de lucht vliegen. Het gezegde is niet voor niets: ‘In mei leggen alle vogeltjes een ei’. Veel vogels bouwen een nestje en zullen gaan broeden. Daarna kunnen de jonge vogeltjes bewonderd worden als zij hun eerste keer uitvliegen.

Ook het bestuur is driftig aan het broeden en volgende week zal ons ei uitkomen: dan presenteren wij jullie het kersverse 27e KandidaatKandidaatsBestuur der U.F.S.W. Alcmaeon! Zij zullen staan trappelen om hun vleugels uit te slaan! Kortom: de tweede helft van mei belooft nog heel wat goeds! Kom je ze bewonderen in Grandcafé De Vrienden? 🙂

Sanne Böing
h.t. Voorzitter