Een leugentje om bestwil, dat doen we allemaal wel eens.  Maar wat is nou de grootste leugen die je ooit hebt verteld? Zijn de studenten aan de Universiteit van Utrecht stiekem allemaal pathologische leugenaars of  zijn we allemaal zo lief en onschuldig als we eruit zien? Wie hebben de studenten allemaal gefoold? Geestig ging op onderzoek uit!

Anoniem, V, 19 jaar.

Toen ik en mijn ex nog wat hadden, heeft hij me wel eens gevraagd of ik in onze relatie ooit wel eens met iemand anders heb gezoend, en hierop heb ik volmondig ‘nee’ geantwoord, terwijl dit wel het geval was. Dit heb ik achteraf ook nooit toegegeven, en gaat hij ook nooit meer te horen krijgen.’

Anoniem, V, 20 jaar.

Ik en mijn ouders keken een tijdje geleden naar Spuiten en Slikken en we hadden het erover dat de mensen die drugs gebruiken op feestjes altijd heel aardig zijn en gewoon dansen. Vervolgens vroegen ze mij toen of ik wel eens drugs heb gebruikt. Toen heb ik heel onschuldig nee gezegd.

Anoniem, M, 20 jaar.

Ik heb wel een keer een hele opdracht voor school (de Marnix) gefaked. Ik moest een opdracht inleveren waarbij ik kinderen zelf een vragenlijst moest laten invullen, vervolgens heb ik zelf alles ingevuld en daarna ingeleverd. En steeds maar netjes volhouden dat ik alles goed en volgens de regeltjes heb gedaan. Zijn ze nooit achtergekomen.

Anoniem, V, 19 jaar.

Mijn ex vroeg laatst of ik sinds onze break-up met andere jongens heb geslapen. Toen heb ik maar gezegd dat het niet zo was, gewoon om hem de pijn te besparen. Best zielig.

Anoniem, M, 20 jaar.

‘Ik ben niet dronken!’ zegt genoeg.

Lieg jij wel eens? Wat is de grootste leugen die jij ooit verteld hebt? Laat het weten in een (anonieme) reactie!