Danne Kranen van Alcmuscle aan het woord over het sportiefste genootschap van Alcmaeon: Alcmuscle! Pas op, wie dit leest kan zomaar ineens sportief worden…

Daar zit ik weer, vol gewetenswroeging onderuitgezakt op de bank. Overgenomen door mijn groeiende luiheid heb ik het wederom weer niet voor elkaar gekregen mezelf naar de sportschool te slepen, en zit ik in plaats daarvan met mijn vertrouwde zak chips naar een verslavende serie te kijken. De gevolgen van mijn luie gedrag beginnen zich aardig op te hopen rond mijn heupen, maar in mijn eentje schijn ik toch niet de motivatie te kunnen opbrengen om hier iets tegen te doen. Hoe erg ik me er ook aan stoor. Sinds ik op mijn zestiende ben gestopt met hockey is mijn sportieve kant steeds verder bedolven geraakt, en uiteindelijk lijkt deze zelfs geheel verdwenen. Hoe groter de sportloze periodes worden, hoe lastiger het wordt het weer op te pakken. En telkens als ik dan toch ga hardlopen (als het toevallig mooi weer is en ik per ongeluk een keer wat energie over heb), valt dat zo vies tegen dat ik er daarna maar niet meer aan begin. Zoals de situatie er nu voor staat lijkt het alsof ik nooit meer van de bank zal komen.

    Inmiddels is deze situatie alweer een paar weken geleden, voordat Alcmuscle in mijn leven was gekomen. Alcmuscle is een sportgezelschap opgericht door en voor leden van Alcmaeon, die nu samen twee keer per week sporten (dit blok maandag 11 uur en donderdag 15:15). Aangezien de sportieve ambities er nog wel waren (maar de acties alleen niet), werden deze voldoende aangewakkerd door mijn sportieve paarse vrienden, die al een paar weken goed bezig waren. Toen ik hun goede inzet zag, vond ik dat het tijd werd om het zelf ook maar eens te proberen. Hier kreeg ik met mijn achtergestelde conditie en slappe spiertjes natuurlijk gelijk spijt van, aangezien ik na afloop zoveel spierpijn had dat ik ’s nachts wakker werd als ik me probeerde om te draaien in mijn slaap. Ik merkte echter tijdens de Boot Camp – tussen de verzuring en ademnood door – wel dat ik het super gezellig vond om te doen, met allemaal gemotiveerde strijders om me heen. Sinds deze openbaring ben ik elke week gegaan, en merk ik keer na keer nog steeds aanzienlijk verbetering. Dit geeft zoveel energie dat ik zelf ook weer serieuzer ben gaan sporten, waardoor ik naast de bootcamps nu ook minstens een keer per week in de sportschool sta. Dit is iets wat ik me een paar weken geleden, onderuitgezakt op de bank, echt niet voor had kunnen stellen. Dankzij de motiverende trainers en medestrijders van Alcmaeon ben ik eindelijk mijn luidheid stukje bij beetje weer aan het overwinnen, en ben ik dit jaar misschien eindelijk weer eens klaar voor het bikini seizoen!

    Mocht je nou struggelen met hetzelfde probleem als ik, is het zeker een aanrader om gewoon een keer mee te komen doen. Sleep gerust je vrienden en werkgroepsgenoten mee naar het Wilhelminapark, aangezien niets motiverender is dan sporten met mensen die je kent. Totdat je het probeert weet je ook niet hoe goed het voelt! Tussen de bootcamps en alle verschillende sporten die we uitproberen (zoals frisbee, boksen en nog véél meer) zit voor ieder wat wils, dus kom uit die bank en voeg je bij het sportgezelschap van Alcmaeon!