“Iewww, dat is toch vies?!?”, kreeg ik opnieuw naar mijn hoofd geslingerd toen ik weer een ‘rare’ eetcombinatie maakte, in dit geval filet american met ketjap. Ik probeerde uit te leggen dat het helemaal niet zo raar was, maar besefte me al snel dat dit kansloos was. Wat voor de één normaal is, kan voor de ander extreem raar zijn.

Hier startte mijn fascinatie voor bijzondere eetcombinaties. In de dagen die volgden, heb ik zoveel mogelijk mensen gevraagd wat hun specialiteiten zijn. En toen werd het Maart. De maand waarin ‘Skeeren kun je leren’ centraal staat. Zonder ook maar één cent uit te geven, maakte ik maaltijden gebaseerd op jullie rare eetcombo’s met spullen die ik nog in huis had (en veel mensen meestal ook in huis hebben). Er zaten heerlijke maaltijden tussen, maar ook ontzettend ranzige (eet nooit drop met zalm!). De drie lekkerste recepten zijn hieronder te lezen!

De recepten zijn voor ongeveer 1 persoon, maar kunnen makkelijk voor meer personen gemaakt worden.


Noodle-omelette met Pindakaas en Chilipeper

2 Pakjes Noodlesipp

4 Eieren

Prei

Melk

Kaas

Pindakaas

Chilipeper

Kook de noodles en giet ze vervolgens af. Voeg de zakjes met olie aan de noodles toe, maar houdt de kruidenzakjes achter de hand. Kluts 4 eieren. Voeg hier de kruidenzakjes aan toe, samen met een grote lading kaas, een scheut melk en gesneden prei. Doe de noodles in een pan en gooi hier het eiermengsel bij. Zet de pan op een laag vuurtje, met een deksel erop. Bak de omelet 3 tot 5 minuten aan beide kanten. Wanneer je de omelette perfect om kan draaien, mag je jezelf een schouderklopje geven. Smeer een dikke laag pindakaas met wat chilipeper op de omelette en vouw ‘m dubbel. Eetsmakelijk!


ippMac ’n Cheese met Kipfilet en Bieslook

Macaroni

Kaas

Kipfilet

Bieslook

Boter

Paprikapoeder

Kook de macaroni en giet die vervolgens af. Zet de pan op laag vuur en voeg een blokje boter toe en zo veel mogelijk kaas. Wanneer je denkt dat je genoeg kaas hebt toegevoegd,
doe er dan nog meer bij. Genoeg kaas bestaat namelijk niet. Blijf dit roeren totdat er een smeuïge substantie ontstaat. Snij de kipfiletplakken in reepjes en roer ze er doorheen. Voeg paprikapoeder en bieslook toe (en eventueel wat (chili)peper). Zeer makkelijk, zeer lekker.


Eiermie met Groenten en Pizza Quick 

Mieipp

4 Eieren

Alle groenten die je in huis hebt

Pizza Quick*

Kaas

Chilipeper

*Tijd voor wat ongegeneerde en onbetaalde reclame voor Pizza Quick, van Remia. Een soort tomatensalsa waarmee je, zoals de naam al zegt, eenvoudig pizza’s kan maken, maar ook ideaal is voor op tosti’s of op pizza’s. Een must in elke studentenkoelkast.

Kook de mie en giet vervolgens af. Kluts de vier eieren en voeg wat zout en peper toe. Bak de groenten die je nog in huis hebt liggen in een pan. In mijn geval waren dat courgette en ui, maar andere groenten als paprika, champignon en prei kunnen ook. Voeg de mie en de eieren aan de groenten toe en bak totdat de eieren niet meer rauw zijn. Meng er een grote schep Pizza Quick doorheen en wat chilipeper voor extra smaak. Garneer met kaas (natuurlijk!) en klaar is Kees.

 

Et voila! Skeere creaties vol verassingen, eet smakelijk 😉