Het is zondag. Je hijst jezelf in je zondagskloffie en trekt de deur van de koelkast open. Hoopvol. Helaas, het enige wat de koele vriend je vandaag te bieden heeft zijn wat plakken kaas, een pak icetea en wat andere restjes. Gelukkig leven we niet meer in de oertijd en zijn de meeste supermarkten tegenwoordig ook op zondag open. De AH is het dichtste bij, dus haal je daar een heerlijke fles vers vruchtensap, wat verse broodjes en wat eieren. Good to go. “Voor vanavond bestel ik wel wat”.

Hoe verleidelijk het ook kan zijn om elke dag zo te leven, het is duurder dan het lijkt. Als je verschillende keren per week naar de supermarkt gaat lijken het misschien kleine bedragen, maar tel ze maar eens op in een week! En zo zijn er nog andere dingen waar je flink op kan besparen als het om boodschappen gaat. Lees hieronder de tips voor hoe je kunt beginnen met besparen!

  1. Verken de wondere wereld van goedkope supermarkten

Ga wat vaker naar de Lidl of de Action voor boodschappen in plaats van alleen maar naar de Appie. En dan vooral voor dingen als wc-papier, wasmiddel, groente, fruit en dergelijke. En goedkoper betekent niet meteen mindere kwaliteit. Zo is het Formil wasmiddel van de Lidl zowel als beste als goedkoopste (13 cent per wasbeurt) uit een test van Radar¹ gekomen in vergelijking met A-merken als Ariel en Robijn (30 cent per wasbeurt). Ditzelfde geldt voor groente en fruit, waarin de Lidl al drie jaar als beste bekend staat! Kortom, op naar de Lidl met z’n allen!

  1. Doe één keer per week grote boodschappen

Het kan helpen om één keer per week een goede lading boodschappen in te slaan en wat vooruit te plannen in avondeten en dergelijke. Zodat je niet onverhoopt allerlei overbodige dingen meeneemt wanneer je verschillende malen per week naar de supermarkt gaat. Hierbij kan het helpen om een vast bedrag voor boodschappen per week apart te leggen.

  1. Stop met plastic tasjes kopen en neem er eentje mee

Een keertje 25 cent betalen voor een plastic tasje maakt natuurlijk weinig uit. Maar stel je koopt er twee per week, dan kun je op een gemiddeld mensenleven zo’n €1440,- besparen op stomme plastic tasjes! Als je daarvoor in de plaats een toffe herbruikbare draagtas aanschaft.

Processed with VSCOcam with f2 preset
Een impressie van hoe fancy je eruit kan zien met je herbruikbare Lidl tas!

Naast dat je met deze tip goed kan besparen ben je ook nog eens lief voor het milieu! Niet vergeten hem ook daadwerkelijk mee te nemen als je boodschappen gaat doen trouwens.

  1. Houd je boodschappen overzichtelijk

Met de app Wunderlist² kun je allerlei afvinklijstjes maken om zo je zaken wat op orde te houden. Zo kun je er ook handig boodschappenlijstjes in zetten. Mocht er iets in je opkomen wat je nog moet halen, zet het in je Wunderlist boodschappenlijstje en als het tijd is om je wekelijkse boodschappen in te slaan, heb je alles zo bij de hand!

  1. Maak er je hobby van

Uiteindelijk is het best geinig om uit te zoeken waar de goedkoopste boodschappen te vinden zijn. Om wekelijks een leuk boodschappenrondje te maken langs de Lidl, Jumbo en de Appie (ja echt) om het goedkoopste en toch ook lekkerste van elke winkel mee te pakken. Maar bovenal niet te vergeten dat je er op lange termijn dus veel geld mee kan besparen!

Wat je dan weer extra kan uitgeven aan shoppen, uitgaan en binnenkort weer heerlijk aan wat drankjes op een terrasje in het zonnetje! Feit blijft dat we nu leven en het niet moeten overdrijven natuurlijk ;).

 

Bronnen:
1: http://www.besteconsumentenkoop.nl/test/wasmiddel/
2: https://www.wunderlist.com/