Deze maand was het thema ‘Buiten de lijntjes’. Op verschillende manieren zijn we al buiten de lijntjes getreden, dus waarom niet ook met onze #durftevragen? Dit keer hebben we geen dilemma aan de mensen voorgelegd maar een vraag die zowel confronterend als grappig uit kan pakken. We hebben ze waarschijnlijk allemaal, bewust of onbewust: rare of bijzondere gewoontes. Van stoepkrijt eten tot alles met beide handen hetzelfde moeten doen. De ene gewoonte is misschien wat gekker dan de andere maar hoe je het ook wendt of keert, je bent de nooit de enige die ze heeft!

Onze #durftevragen van deze maand: ‘Wat is/zijn jouw rare of bijzondere gewoontes?’

 

Lotte, 19, University College

‘Nou, ik kan er zo gelijk een paar opnoemen! Als ik een ei wil pakken uit de doos moet ik altijd de bruinste pakken. En als de klok twee gelijke cijfers bevat moet ik altijd tellen tot dat getal. Dus als het 14:14 uur is bijvoorbeeld, moet ik tot 14 tellen. Dat is toch wel een van mijn sterkste gewoontes die ik móét doen.’

 

Loran en Danne, 20, Psychologie

Danne: ‘Ik hou dus heel erg van zingen. Meeste mensen zingen onder de douche, maar dat kan ik dus gewoon niet, heel raar.’


Loran: ‘Als ik mijn tanden poets ga ik altijd tegelijkertijd plassen. Klinkt best raar als je het zo zegt hè?’

 

Danne: ‘Oja, en ik had ooit zo’n broek waarvan de gulp continu openging. Sindsdien check ik super vaak bij elke broek of hij niet openstaat en doe ik het nu soms ook uit automatisme bij rokjes.’

 

Claudia en Tessa, 19, Geneeskunde

Claudia: ‘Het volume van dingen, zoals de tv en radio, moeten altijd op een veelvoud van 5 staan. Het getal moet dus eindigen op 0 of 5.’


Tessa: ‘Haha ja dat weet ik maar al te goed, als je het volume niet goed hebt gezet krijg je dat wel van haar te horen en moet het direct aangepast worden.’


Claudia: ‘Jij hebt ook wel van die autistische dingen..’

 

Tessa: ‘Ja klopt, ik kan er niet tegen als dingen elkaar aanraken. Als er meerdere dingen op tafel liggen mogen die elkaar dus echt niet raken.’

 

Claudia: ‘Hahaha ja zo typisch, ik kan er trouwens ook niet tegen als iemand één slok laat zitten in zijn glas. Alleen laat ik zelf van mijn eten altijd één hapje staan..’

 

Ricardo, 24, Sociaal Juridische Dienstverlening
‘Als ik heb gedoucht moet ik op een of andere manier altijd de douchecabine met een wisser schoon trekken van mezelf. En ik geef alle spullen in mijn huis een vaste plek. Of is dat niet raar?’

Ligt eraan hoe je dat bedoelt..

 

‘Nouja, ik heb dan bijvoorbeeld bierviltjes met een geurkaars erop en die staan precies midden op tafel. Als het niet precies in het midden staat stoor ik me eraan. De spullen hebben dus op de plek waar ze horen ook nog een vaste positie. Oja ik heb trouwens ook dat het volume van dingen op een even getal moet staan. Voor de rest ben ik vrij normaal hoor!’

 

Zelf heeft de redactie ook zo zijn vreemde trekjes. Robin vertelt die van haar!

Robin, 20, Psychologie
‘Ik kan er absoluut niet tegen als mensen mijn elleboog aanraken. Dat is echt een no-go area. Geen idee hoe dat gekomen is maar ik word gewoon spastisch als iemand dat doet haha. Ook heb ik soms last van de bekende ‘de lijntjes niet mogen aanraken’-obsessie. Als ik op straat loop en ik begin eenmaal met de lijntjes ontwijken kom ik daar maar moeilijk vanaf. Nu ik het allemaal zo zeg klinkt het wel super debiel, maar ja. Oh ja, ik moet ook altijd voordat ik naar bed ga de wc-deur dicht doen, die staat ook om een of andere reden bijna altijd open. Soms als ie dicht is doe ik dan uit automatisme hem eerst open en daarna weer dicht.’

Zo zie je maar weer, zo hebben we allemaal wat, dat maakt ons juist leuk en uniek! Heb jij ook rare gewoontes? Deel ze met ons in een reactie!