Begin februari heeft Alcmaeon zich begeven buiten de lijntjes van het ons welbekende Nederland. Met een groep van veertig zijn we vertrokken naar het prachtige Budapest om nieuwe lijntjes uit te gooien, onze grenzen te verbreden en om zo een nieuw deel van de wereld in te kleuren met onze herinneringen. Buiten de lijntjes kleuren was zelden zo leuk!Als je jong bent, word je gestimuleerd om je te houden aan de al vaststaande patronen en regels. Het wordt je vaak niet in dank afgenomen als je hiervan afwijkt. “Wat heb je mooi binnen de lijntjes gekleurd!”, hoor je vaak op kinderverjaardagen of in kleuterklassen. Als je wat ouder bent, begin je zelf tekeningen te maken en bepaalt jouw fantasie hoe de lijntjes lopen. Je veroorlooft jezelf de vaststaande vormen overboord te gooien en het heft in eigen hand te nemen. Zo ontstaan de mooiste en creatiefste tekeningen.

Laat jezelf dus niet zomaar leiden door de massa, maar teken wat jij leuk vindt! Je studie kun je zelf inkleuren, maar ook hierbuiten kun je je tekening helemaal zelf vormgeven. Ga sporten, reizen, een bestuursjaar doen, een semester naar het buitenland, dansen of muziek maken, kom naar heel veel Alcmaeonactiviteiten: het maakt niet uit, als je het maar leuk vindt. Kleur lekker buiten de lijntjes!

Sanne Böing
h.t. Voorzitter