Pa∙ra∙dox: (de; m; meervoud: paradoxen) een ogenschijnlijke tegenstrijdige situatie, die in lijkt te gaan tegen ons gevoel voor logica, onze verwachting of onze intuïtie.

 

Hé, zul je misschien denken, verschijnt de bestuurskreet nu pas online? Nou, dat heb je goed gezien inderdaad, want ja, ook de bestuurskreet houdt zich aan het thema van deze maand. Dit thema was dé perfecte mogelijkheid om eens uit het vaste stramien te geraken en met jullie verwachtingen aan de haal te gaan. Want waar normaliter de bestuurskreet het thema inleidt aan het begin van de maand, leidt deze nu het thema uit dankzij het paradoxale publicatiemoment.

Een ogenschijnlijke tegenstrijdigheid is het wel: de tijd. Tijd is relatief en dat is ook wat het paradoxaal maakt, want, wat voor de één vroeg is, is voor de ander laat, voor de één snel en voor de ander langzaam. Je hebt er vast wel eens over nagedacht dat het moment waarop je ‘nu’ zegt alweer voorbij is als de laatste klank van het woord van je lippen komt. Morgen is over twee dagen gisteren en hetzelfde nieuwe jaar is eind december alweer oud. Zo zijn er meerdere woorden om hetzelfde begrip aan te duiden en elk persoon hangt een andere waarde aan dit woord. Zo blijkt ook taal paradoxaal. Inmiddels zijn we aan het eind gekomen van het tweede blok, wat betekent dat het eerste semester er alweer op zit! Sommige van jullie buffelen door met verplichte vakken, anderen starten met hun thesis en ieder van jullie ziet uit naar of kijkt op tegen hetzelfde komende halfjaar. Ook voor ons is het tweede deel van het jaar aangebroken en ondanks dat ik het liefst wil dat het nog heel lang duurt voordat het 27e bestuur aan de slag gaat, kan het me niet snel genoeg gaan! In het komende halfjaar worden namelijk nóg meer activiteiten georganiseerd dan in het afgelopen semester. Heb je dus het liefst al zomervakantie? Kom dan naar onze activiteiten, want de tijd vliegt als je het leuk hebt en… voor je het weet is het voorbij!

Sanne Böing

Voorzitter