Plassen onder de douche. Geef maar toe, we hebben het allemaal wel een keer gedaan! Maar dit is eigenlijk heel erg paradoxaal; je maakt jezelf/de douche vies, terwijl je juist onder de douche staat om jezelf schoon te maken. Hoe zit het met studenten aan de universiteit Utrecht? Plassen zij wel eens onder de douche? Geestig is op onderzoek uit gegaan en dit was het resultaat.

Anoniem (V), 20 jaar, psychologie:

Ja, want ik heb geen wc in mijn badkamer, dus als ik heel nodig moet terwijl ik onder de douche sta, gebeurt het wel eens. Maar ik probeer er geen gewoonte van te maken hoor. Soms vergeet je gewoon van te voren te plassen en dan hoor je opeens dat stromende water. En dan is het ook te laat om nog naar de wc te lopen. Wel TMI dit hoor, komt dit echt online?’
‘Ik zal het anoniem houden’
‘Graag, het is toch best wel persoonlijk.’

Pim (M), 20 jaar:

‘Tja, ik wil het eigenlijk niet toegeven, maar het is wel gewoon makkelijk. Als je er toch staat, waarom niet. Ik weet dat het eigenlijk een beetje smerig is, maar soms gebeurt het gewoon. ‘
‘Vind je dat niet gek, dat je jezelf eigenlijk vies maakt terwijl je jezelf juist schoon aan het maken bent?’
‘Ja, nu je het zegt. Misschien moet ik er maar eens mee gaan stoppen.’

Emma (V), 19 jaar, psychologie:

‘Nou, daar heb ik een makkelijk antwoord op: nee! Daar doe ik niet aan. Is toch vies, ook voor de mensen die na jou moeten douchen.’
‘Ja maar je plast ook allemaal op dezelfde wc, dus dat maakt in principe niet uit’
‘Dat is waar. Maar wc’s zijn gemaakt om te plassen, en douches zijn gemaakt om te douchen. En daar blijft het bij.’

Laura (V) 20 jaar, AWS:

‘Ik deed het wel eens! Maar ik ben gestopt, want ik stond een keer met mijn vriend onder de douche en toen moest ik heel nodig, maar hij werd boos toen ik het deed. Dus sindsdien ben ik er mee gestopt. Kost ook geen tijd om eventjes van te voren te gaan, of het in te houden totdat je klaar bent.’

Zou jij dit zomaar durven toegeven? Plas jij wel eens onder de douche of doe je daar niet aan? Laat het hieronder weten! (Anoniem mag)