Januari. Het lelijke eendje onder de maanden. Sinterklaas en Kerst zijn voorbij en de zomer duurt nog eeuwen dus je hebt ook niks om naar uit te kijken. Als kers op de taart geeft januari ons de kou (met eventueel sneeuw) die we in december niet hebben gehad en stoomt zij ons klaar voor een winterdepressie. Eerder gaven we jullie tips om de januarikater waarmee je het jaar begon te bestrijden. Hier een overzicht van alle leuke (feest)dagen die januari opfleuren en een lach op je gezicht toveren om je de maand door te slepen.

 

6 januari – Drie Koningen
De meeste mensen kennen het, maar volgens mij weten weinig mensen waar het nou eigenlijk voor staat. De kerstboom moet het huis uit is alles wat wij erover kunnen zeggen. Maar in sommige steden en dorpen in Nederland en Vlaanderen gaan kinderen verkleed als koning langs de huizen. Ze dragen een ster, zingen een lied en halen snoep op. Ook is er zoiets als het driekoningenbrood. Hierin moeten drie bonen gestopt worden: twee witte en een bruine. Dat is om de mensen eraan te herinneren dat twee van de koningen wit waren en één bruin. Degene die de bruine boon krijgt mag voor een dag de ‘koning’ zijn. Luid deze traditie dus thuis in en maak kans op een dagje regeren!

 

8 januari – Bubbelbaddag
Heb je er thuis geen? Zoek er eentje op en treat yourself! Lekker ontspannen met een boekje en een muziekje erbij, dat heb je wel verdient na al die vakantie. Geen bubbelbad in de buurt? Probeer een gewoon bad en maak die bubbels zelf.

 

10 januari – Rare Mensendag
Want gewoon is zo gewoon. Trek je stoute schoenen aan en doe eens wat geks. Alles mag op deze dag. Bovendien zijn er zoveel synoniemen voor raar dat we allemaal op onze eigen manier wel raar zijn. Mensen willen graag normaal zijn om erbij te horen maar juist de eigenaardige mensen brengen ons vaak de meeste bijzondere dingen in de wereld. Neem bijvoorbeeld Einstein, hij was een buitenbeentje op school maar heeft zichzelf wel een sleutelfiguur in de natuurkunde gemaakt. Embrace the weirdness!

 

16 januari – Nationale Tulpendag
Op deze dag wordt het officiële tulpenseizoen ingeluid. Eer het symbool van ons kikkerlandje en koop een bosje tulpen om je huis op te vrolijken. Op de Dam kun je zelfs gratis tulpen plukken, als je daar niet blij van wordt..

 

17 januari – ‘Gooi al je voornemens van het nieuwe jaar weg’ Dag
Zeg eens eerlijk, hoeveel voornemens – als je die al had – heb je in de afgelopen jaren waargemaakt? Voornemens zijn er alleen maar om ons slecht te laten voelen over onszelf wanneer we ze niet waarmaken, dus weg ermee! Leef gewoon lekker je leven en laat je niet tegenhouden om dat lekkere taartje wat je krijgt aangeboden te eten. Je leeft immers maar één keer. En als je dan toch wat aan je zelf wil verbeteren, stop erover te fantaseren en doe het gewoon. Facta non verba.

 

21 januari – Wereld Knuffeldag
Niks is fijner dan knuffelen. Hoewel wij voorstander zijn van het verspreiden van knuffels waar en wanneer het maar kan is deze dag perfect om wat extra liefde de wereld in te brengen. Knuffel je kat, beste vriendin of eenzame buurvrouw. Een knuffel voelt niet alleen fijn, het is ook nog eens goed voor je gezondheid, so spread the love!

Bonus: Het is ook lelijke truiendag! Je leuk aankleden is misschien goed voor je zelfvertrouwen, maar een comfy lelijke trui kan soms heerlijk zijn. Op deze dag hoef je geen excuses te verzinnen maar kun je schaamteloos je lelijkste trui in duiken. Daar komt bij dat een lelijke zachte trui extra lekker knuffelt.

 

22 januari – ‘Beantwoord de vragen van je kat’ Dag
Je zal het niet meteen geloven maar in Amerika is dit dus echt een ding. Wij vonden dit zo’n leuke dag dat we deze ook in ons land willen introduceren. Wat is er nou leuker dan communiceren met je kat? Ga er op deze dag eens goed voor zitten en kom erachter met welke vragen jouw kat kampt en probeer de meest brandende van een antwoord te voorzien.

 

28 januari – Gedichtendag
Laat de kunstenaar in je vrij op deze dag. Als amateurdichter kan jouw gedicht in aanmerking komen voor een prijs. Ook kun je een activiteit omtrent poëzie organiseren of er één bezoeken. Jaarlijks wordt er een bundel uitgebracht door een prominente dichter. Wacht niet te lang en spurt naar de winkel om deze te bemachtigen en helemaal uit te lezen aangezien je toch niks beters te doen hebt.

 

30 januari – Absurde antwoordapparaatberichten-dag
Ken je dat gevoel dat je na het horen van de piep al niet meer weet wat je wil zeggen? Vandaag maakt het helemaal niks uit. Probeer antwoordappaaraatberichten niet meer te vermijden maar spreek lekker een zo raar, irritant, gestoord, vreemd, onbegrijpelijk, onnodig, suf bericht in als je kan. Maak het vooral lekker lang, dan heeft de ontvanger ook weer wat om zichzelf bezig te houden op de een na laatste dag van deze rotmaand.