Een maand met een vieze snor rondlopen, waar alleen je eigen vader in de jaren zeventig nog mee weg zou kunnen komen? Wel als je daarmee geld binnen kan halen voor het goede doel zoals de heren van de Mannen Activiteiten Commissie (MAC) van Alcmaeon hebben gedaan!

Afgelopen maand hebben psychologie studenten Tan Lambrechtsen, Bart van der Meijden, Milan Lentze, Milan Yuri Vaessen en Finn de Leng zich ingeschreven bij de liefdadigheidsinstelling ‘De Movember Foundation’. Als team ‘alcSNOR’ hebben ze hun snorren en semi-snorren in de strijd gegooid om geld in te zamelen tegen prostaatkanker. Samen hebben ze inmiddels 144 euro ingezameld. Ben jij ook zo benieuwd naar het resultaat, lees dan snel verder!

IMG_1681
Harde chillings in de Alcmaeonkamer

Met een biertje in de ene hand en (semi) snor in de andere chillen de mannen van de MAC in de Alcmaeon kamer. Er hangt een gezellige en ontspannen sfeer in de lucht. De heren kunnen nog maar tot 30 november genieten van hun vieze jaren zeventig look. Samen bespreken ze elkaars gevoelens hierover.

Tan Lambrechtsen (24)

12304291_1023250397726613_6500268554125952347_o
Het resultaat na dertig dagen

Tan: “Ik ben best wel tevreden met mijn snor, ik had ‘m niet anders verwacht. Met uitgaan krijg ik weleens te horen: ’wat heb je een rare snor?!’, maar als ik vertel waarom ik het doe dan krijg ik er wel positieve reacties op. Ik ga samen met mijn pa ook geld doneren, tien of vijftien euro. Ik vind namelijk niet dat het kan blijven bij alleen je snor laten staan. Je moet zelf ook het goede voorbeeld geven door geld te doneren.”

 

IMG_1671
Milan kan het niet laten om even te voelen

Ondertussen wordt het steeds drukker en gezelliger in de Alcmaeon kamer. Terwijl Tan tevreden is over zijn resultaat checkt Milan Lentze of Tans gezichtsbeharing fijn aanvoelt…

Milan Lentze (20)

12278639_10208204100287036_484739741304571292_n
“Ik geef mijn snor een 7”

Milan: “Ik heb ook 15 euro gedoneerd. Je laat je snor staan met een doel namelijk om geld en aandacht te vragen. Een eigen bijdrage leveren is net zo belangrijk als het laten groeien van een snor, vind ik. Ik geef mijn snor een 7. Hij had van mij wat dikker mogen zijn.”

Misschien moet Milan een aantal jaartjes wachten voordat hij een dikke snor krijgt..

Milan: “Ik ben twintig, maar ik denk niet dat het met mijn leeftijd te maken heeft. Ik denk gewoon niet dat ik zo een dikke snor kan kweken.” Tan: “Heeft het niet met je afkomst te maken?”
Milan: “Het zou zeker aan mijn afkomst kunnen liggen. Mensen die een beetje pinda zijn hebben vaker wat minder ehh.. (stilte) ehh minder snor, minder baard.”

Wat voor invloed zou het hebben gehad op zijn sexappeal?

Alle mannen: “VEEL POENANI!”
Milan: “Ehhhh ghe ghe, Ik kreeg alleen te horen dat het kriebelde.”
Alle mannen: ‘’HAHAHAHAHA!!’’ (De sfeer wordt wat losser in de Alcmaeon kamer)

Terwijl Milan nog hier en daar een beetje uitgelachen wordt door de mannen, begint Jan van den Heijkant een beetje stilletjes om zich heen te kijken. Hij is in tegenstelling tot Tan en Milan wat minder blij met zijn snor. 

Jan van den Heijkant (20)

IMG_1663
” Ik voel me net een Anton aus Tirol.”

Jan: “Ik heb elke ochtend zoiets van oh ja ik heb een snor. Ik vind dat ik er belachelijk uit zie. Ik sta mezelf gewoon uit te lachen in de spiegel. Ik krijg er verschillende reacties over van mijn omgeving. Volgens mij zijn er ook best wat mensen bij die niet durven te zeggen dat ze hem lelijk vinden.”
Mitchel: “Dan zeggen wij het wel hoor Jan!”

Ondertussen mengt iedereen in de Alcmaeon kamer zich in het gesprek:

Jan: “Ik bedoel, ik waardeer het gewoon als mensen daar eerlijk over zijn want dan kan ik er iets aan doen.”
Tan: “Ik zou hem er gewoon afhalen Jan.”
Milan: “Het liefst vandaag nog maarja.”
Jan: “Het past gewoon niet bij mijn persoonlijkheid.”
Bart Strijbos: “Je lijkt meer op een Duitse porno hoeder!”
Jan: “Ik weet niet zo goed wat ik hiervan moet denken…Ik kan me niet echt voorstellen wat Bart daarmee bedoelt.”
Tan: “Ja Bart, leg eens uit.” 
Bart Strijbos: “Een beetje een Anton die eh in de bergen woont en allemaal vrouwen in zijn kelder opsluit. (zingt) Oehlala you touch my tralalaah!”
Jan: (zingt) “Anton aus TirOOoool!!”

Tja, Jan is misschien niet tevreden met zijn look maar het is ook allemaal bedoeld voor het goede doel: “Ik ben ook wel van plan om geld te doneren. Ik vind het namelijk een beetje lui om alleen maar mijn snor te laten staan. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is jezelf niet scheren”, aldus Jan.

Bart van der Meijden (24)…. 

IMG_1660
” Ik ben best wel content met mijn snor.”

…heeft eigenlijk maar 1 ding te zeggen over zijn snor.

Bart: “Ik ben best wel content met mijn snor.”
Mitchel: “Bart lijkt wel een beetje op een trucker.”
Iemand in de Alcmaeon kamer: “Redneck snor!”
Bart: “Ik weet niet of ik hem nog laat staan. Gala komt er aan dus nog ff kijken.”
Tan: “Gore snor op het gala..”

Op de vraag wie de mooiste snor heeft was iedereen het er over eens dat Mitchel Kappen de dikste en de mooiste heeft.

[Verwijderd] (21)

12279228_985566718174841_6591146057349142739_n
“Ik heb het gevoel alsof ik uit de seventies kom.”

[Verwijderd]: “Ik werd al voor opa uitgemaakt vandaag. M’n snor was aan het begin nog best wel chill maar hij begint inmiddels vies te worden. Hij hangt over mijn lip heen. Ik ben wel benieuwd hoe ver die uit kan groeien binnen een maand. Maar het is wel vies ja, vooral als je dan bier drinkt dan blijft het plakken. Met uitgaan plakt het schuim aan mijn snor.”
Bart: “Ik vind de kleur van jouw snor het mooist Mitch.”
[Verwijderd]: “Thanks man.”
Tan: “Mitchel wast zijn snor met Andrelon perfekte krul.”
[Verwijderd]: “Ja als je het niet wast is het gewoon smerig. Als je eenmaal shampoo in je haar hebt kan je net zo goed je snor mee wassen. Het ruikt ook gewoon lekker. Vinden jullie het zo raar dat ik Andrelon Perfecte krul gebruik?”

Nee hoor helemaal niet…

Finn de Leng (18) 

11251727_10208452159521489_5289767718709779406_n
“Een snor is een perfect ijsbreker.”

Finn: “Ik heb me de eerste weken echt heel erg aangekeken gevoeld, vooral op feestjes. Uiteindelijk heb ik maar besloten om er een openingszin van te maken. En dan is de gesprekspartner ineens… La Moustache!  Werkt perfect als ijsbreker. Ik vind het resultaat wel een beetje tegenvallen, ik had graag wat meer snor gewild. Ik heb hierdoor wel wat geld opgehaald voor het goede doel.”

Het lijkt allemaal zo makkelijk: een snor laten groeien. Maar niets is minder waar. Voor zo een challenge heb je niet alleen goede genen nodig maar ook een sterke wil en een flinke portie zelfvertrouwen. Je moet het van binnenuit willen en je niet laten overhalen door je maten, anders heeft het geen zin. Dit realiseerde Jaap van der Aar zich maar al te goed, hij hield de challenge drie dagen vol.

Jaap van der Aar (21)

IMG_1680
Anton aus Tirol support Jaap zonder snor

Jaap: “Ik vond mijn snor echt heel kut, echt niet mooi gewoon. En er miste een stukje, het zag er niet uit. Ik kon mezelf niet in de spiegel aankijken.”
Bart: “Maar dat is toch juist het hele principe van Movember dat je een maand voor lul loopt?
Tan: “Pussy…!”
Jaap: “Ja maar jullie lopen niet voor lul.”
Jan: “Eh, ik wel.”
Jaap: “Ik was ook een soort van overgehaald, ik wilde het eigenlijk helemaal niet. Het was een beetje een kwestie van groepsdruk.”
Tan: “Pussy… !!!”
Iedereen: “Pusssssyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!”
Jaap: “Als je het niet wilt moet je het ook niet doen. Je moet dichtbij jezelf blijven.”
Iedereen: “Pussy!!!!!”
Milan: “Maar in plaats van dat ie een snor op zijn mond heeft laten groeien heeft ie er een op zijn kut laten staan.”
Jaap: “JA. Dag mag ook nog gefotografeerd worden. Geen probleem.”

IMG_1654
Vooruit nog een keer

De Movember Foundation is een wereldwijde liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor een gelukkiger, gezonder en langer leven voor mannen. Met het gedoneerde geld worden duizenden programma’s gericht op prostaatkanker, teelbalkanker, psychische gezondheidsproblemen en lichamelijke inactiviteit gefinancierd.

Wil jij zelf ook geld doneren? Check dan: https://nl.movember.com/team/2079721 en steun team alcSNOR!

——————————————————-

Psstttt… Tan heeft speciaal voor Movember zijn baard ( his signature look) afgeschoren. Benieuwd naar het scheerproces? Check dan deze slideshow…

This slideshow requires JavaScript.