Hoe back to basics zouden studenten van Utrecht kunnen gaan? De redactie vroeg zich dat af en ging de straat op met het volgende verhaal:

Stel je voor, een leven zonder smartphone. Eigenlijk is het nog relatief kort geleden dat de eerste smartphones op de markt verschenen. Daarvoor moest men het nog ‘’gewoon’’ doen met bellen of sms’en. Kan je je dat nog voorstellen? Je kunt niet even de nieuwste Facebook berichten bekijken terwijl je in de bus zit, of gauw even je mail checken. Geen groepsgesprekken op Whatsapp en geen Instagram of Twitter die je op de hoogte houden van alle ups en downs in het leven van je (digitale) vrienden. Dit klinkt voor de redactie als een nachtmerrie. Iets wat wij niet vol zouden kunnen houden.

Maar wat nou als je je smartphone inlevert en er iets voor terug krijgt. Iets wat je als ‘arm’ studentje erg goed zou kunnen gebruiken zoals een verdubbeling van je stufi?

Stel je eens voor wat je allemaal met zo een aanbod zou kunnen doen: meer zuipen, meer shoppen of zonder schuldgevoel luxe uit eten gaan?

 

Wij stelden de volgende vraag aan voorbijlopende studenten: ‘’Zou je je smartphone inruilen voor verdubbeling van je studiefinanciering?’’

 

Lees hier de meest uitgesproken meningen!

Emanuel, 23 jaar, Geneeskunde
‘’Nee, never ever ever. Geld is verwaarloosbaar. Ik word toch nooit rijk met een dubbele stufi. Meer kleren en lekkere drankjes bij het uitgaan zeg je? Klopt, dat is allemaal leuk en aardig maar op een gegeven moment word ik dertig en dan wil ik liever een vrouw thuis hebben zitten. Eén vrouw en vier of vijf kinderen. Dus dan heeft het geen zin om uit te gaan en te partyen. Ik vind het sowieso fijn om connected te blijven met mensen. It’s like, be happy, live life, daar gaat het om!’’

Zoë, 19, Psychologie
‘’Je maakt dan alle groepsgesprekken niet mee! Weet je hoe veel je dan mist. Tenzij iedereen het zou doen van mijn vriendinnen, dan zou het niet erg zijn. Maar toch, ik zou me dood vervelen. En je hebt geen GPS, dan kom je nergens, ik zou het niet kunnen.’’

Lorenzo, 21 jaar, Rechten
‘’Direct! Ik neem dan gewoon weer een nieuwe telefoon!’’- Dat is niet de bedoeling natuurlijk, het is het een of het ander. –  ‘’Oke oke dat gaat niet. Nou dan zou ik het niet doen. Ik vind Whatsapp, Facebook, Instagram, Twitter super belangrijk, die emotionele waarde telt me meer dan materiële waarde. Weetje wat het ook is in deze hedendaagse tijd.. Ik ben sowieso geen monogaam iemand, dus ik moet er meerdere contacten op aanhouden. Ik heb zeker een smartphone nodig dus.’’

Aron, 19, Natuur en innovatiewetenschappen
‘’Als ik soms krap bij kas zit zou ik het wel willen ja. Kan ik dan gewoon kiezen wanneer? De ene maand wel en de andere maand niet? Ik zou mijn telefoon best een maandje kunnen missen. Heerlijk geen groepsgesprekken!”