Het lauwe groene prakje uit het plastic bakje van de Spar glijdt langzaam via mijn slokdarm mijn maag in. Snel spoel ik het weg met wat vloeibaar goud en ik kijk berouwvol naar mijn buik. Thuis een voedzame maaltijd bereiden lukt nu al niet meer zo vaak als ik zou willen. Sinds we officieel in functie zijn getreden als bestuur bestaan de avonden uit werken voor de computer, een snelle hap van de Spar of Thuisbezorgd.nl en vele gevulde glazen bier. Bestuursponden vliegen eraan en ik vrees dat we aan de kilo’s ook  niet zullen ontsnappen.

Niet alleen besturen hebben last van deze kwaal. Ik durf wel te stellen dat de gemiddelde student na zijn of haar eerste jaar moeite zal hebben met het sluiten van zijn of haar broeksknoop. De warme hap van moeder is geen vanzelfsprekendheid meer en ook ontbijten schiet er soms bij in. Waar het met de fysieke gezondheid van studenten misschien wat minder is gesteld, is de sociale gezondheid alleen maar beter. Want ja, van bier wordt je buik misschien wat voller, maar zo ook je sociale netwerk. Met onbekenden praten gaat toch net wat makkelijker met zo’n glaasje achter je kiezen. Ook een snelle hap in de snackbar na het uitgaan kan jarenlange vriendschappen laten opbloeien. Met de voorgaande filosofie in het achterhoofd kan niemand ons eerste Alcmaeonfeest ‘Cash Flow’ weerstaan. We zien jullie allemaal graag volgende week om de beursprijzen in de gaten te houden en op het juiste moment zo goedkoop mogelijk drankjes te halen!

Sanne Böing – Voorzitter