Je kent het wel: lig je lekker warm in je bed, begint je wekker te krijsen dat je eruit moet. Het sneeuwt buiten en het is koud in je kamer. Toch zwaai je je voeten over de rand van je bed en je lichaam verstijft door de verandering van temperatuur. Verandering is op dat moment het laatste wat je wilt, maar ze zeggen niet voor niets ‘verandering van spijs doet eten’. Of je het nu wil of niet, verandering maakt je sterker, beter aangepast. Je wordt geconfronteerd met een nieuwe situatie en aan jou de taak hiermee om te gaan. Zo’n verandering kan van alles zijn: van thuis- naar uitwonend, van tiener naar tigger, van scholier naar student en van nuchter naar dronken naar kater… we kennen het allemaal. Iedereen ervaart zo’n verandering anders. De novelty seekers onder ons kunnen hun geluk niet op, maar daar tegenover staat een horde mensen die een hekel heeft aan verandering.

En toegegeven, het is soms ook best lastig. Vrees echter niet! Onze mooie paarse vereniging doet er alles aan om je te helpen bij de veranderingen die je doormaakt.

De overstap van scholier naar student is natuurlijk veel makkelijker als je het samen doet en wat is nu een betere plek om gelijkgestemden te ontmoeten dan onze eigen paarse vereniging? Ook troosten we zonliefhebbers die worden weggeregend met extra gezelligheid en dekentjes op de Alcmaeonkamer. En de kamer zelf? Die is ook veranderd! Dat is natuurlijk niet voor niets. We staan aan het begin van een gloednieuw verenigingsjaar en daarbij hoort, jawel, verandering! Dit is het moment om met een schone lei te beginnen en er een – ander – fantastisch jaar van te maken. En hoe kan dat nu beter dan met een nieuw ingerichte Alcmaeonkamer, nieuwe vrienden, nieuwe commissies, een nieuw bestuur en nieuwe activiteiten? Zo zie je maar… misschien is verandering toch zo slecht nog niet!

 

Veel plezier in dit nieuwe jaar!

 

Met paarse groetjes,

 

Sanne Böing

 

f.t. Voorzitter

26e Bestuur der U.F.S.W. Alcmaeon