“Lieve Leden,

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten zijn we op zoek naar het 26e bestuur. Wij waren daarom benieuwd hoe oud-bestuursleden terugkijken op het meest paarse jaar van hun leven. Als eerste Maurits Boote, secretaris van het 21e ‘Blackjack lekker gek’-bestuur:

JE KRIJGT VRIENDEN VOOR HET LEVEN Ik haatte vroeger altijd vriendengroepen. Nu nog steeds trouwens. Iets met patronen en rollen, maar dat hoef ik sociaal wetenschappers niet uit te leggen. Maar bij het bestuur kan ik mezelf zijn, na een jaar samenzijn kennen we elkaar door en door. We gingen vorige maand met ons 7 koppige (let op de dubbele betekenis haha) bestuur een weekendje weg naar Italie. Wat heb ik geweldigeNOTEN! In 1 jaar hebben we zoveel samen meegemaakt, levenservaring gedeeld en avonturen beleefd (http://youtu.be/QSp3oWFfi8c). Dat resulteert natuurlijk in een vriendschap voor het leven. Love them longtime!

JE LIGT GOED IN DE MARKT Mede dankzij mijn functie als secretaris, heb ik een baan weten te bemachtigen als communicatiemedewerker voor een sociaal kennisinstituut. Nieuws verspreiden, beleid uitvoeren, werken in teams, een thema agenderen. Aan alle benodigde kwaliteiten in de functieomschrijving kon ik wel een ervaring bij Alcmaeon koppelen. Over goed in de markt liggen gesproken: wist je dat er relaties zijn ontstaan tussen bestuursleden en er zelfs Alcmaeonbaby’s zijn geboren? Een bestuursjaar werkt blijkbaar beter dan Tinder!
JE WORDT ZELFVERZEKERD Laatst biechtte een collega boven de 30 (brede marge, leeftijd schatten is niet mijn kernkwaliteit) op dat ze voor het eerst een brainstormbijeenkomst moest leiden en zenuwachtig was. Ze vertelde dat ze op dat soort momenten aan mij moet denken. Dat presentaties, vergaderingen, teksten schrijven en bijeenkomsten organiseren mij op mijn jonge leeftijd allemaal al zo gemakkelijk afgaan. Thanks to ….. het bestuursjaar!

JE KRIJGT WIJZE LEVENSLESSEN Een van de vele zinspreuken van ons bestuur was ‘beter altijd te laat dan nooit op tijd’. Niet niet voor niets gekozen. Je leert in een bestuursjaar je eigen regels te stellen, dingen los te laten en wordt stressbestendig. Mocht er een stresshormoon bij me omhoog komen denk ik nog steeds ‘Gaat er iemand dood hierdoor? Nee’ En ik heb, niet te vergeten, echt geleerd dat de dingen die nu klein lijken, later groot blijken. De 21e bestuursvergadering met champagne-ontbijt, dansen op de apenrots bij het koor, een nummerbord verliezen al rijdend naar Parijs, spullen stelen van de SGayS kamer, weerwolven in Marokko, verkleedpartijen, ellenlange brieven schrijven, lopen door net gestort cement op de gang. Fantastische herinneringen die ik altijd zal koesteren.

JE BENT FLINK AAN HET (NE)TWERKEN Netwerken is het halve werken. Zo was ik blij verrast dat de voormalig decaan Willem Koops mij 5 jaar later nog op Linkedin toevoegde! Ik kom bestuursleden van andere verenigingen vaker tegen in de wondere werkende wereld. En wat is het mooi om op een reünie te spreken met alumni en te zien wat zij in hun leven hebben bereikt. Maar vooral van al het neTWERKEN heb ik genoten. Op de vele feesten en borrels. En we hadden ook zo onwijs veel leuke reizen en interessante activiteiten. Ik word al moe als ik er nu aan terugdenk, maar wat gaf het me een energie dat jaar! Die energie gun ik jullie allemaal.

Dus waarom twijfel je nog? Van een bestuursjaar kan je echt geen spijt krijgen!

Mijn advies: bijt je vast in Alcmaeon en je laat het nooit meer los.

Met paarse liefde,

Maurits”