Benieuwd wat de eerste maand van het nieuwe jaar jou gaat brengen?! Lees dan nu de horoscoop van Geestig Gastroloog Gerda die elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat (met haar van NASA geleende sterrenkijker) naar de sterren zit te kijken. Om zo te kunnen voorspellen wat er allemaal voor spannende dingen gaan gebeuren de komende maand (of niet). En dit, HELEMAAL SPECIAAL VOOR JOU!!

Steenbok (23 december t/m 20 januari)

Pluto zijn spijsvertering loopt wat stroef de afgelopen tijd door alle grote kerstmaaltijden, wat duidt op dat er spannende dingen voor jou staan te gebeuren aankomende maand. Zorg daarom dat je genoeg leuke en ontspannende dingen te doen hebt. Rond 14 januari zal je een berichtje krijgen van een persoon waarvan je het niet had verwacht. Daarnaast voel je je ondanks de wintertijden optimistisch en positief en heb je zin in een nieuw jaar! Houd wel je linker dijbil in de gaten – deze heeft de neiging meer aan te komen tijdens de wintermaanden dan je rechter..

Waterman (21 januari t/m 18 februari)

Uranus en Pluto liggen op dit moment in relatiebreuk, mogelijk vanwege overspel met Saturnus. Dit duidt op extra speels- en zwoelheid voor jou deze maand. Op liefdesgebied kan het daarom wel eens spannend worden, met je eigen partner of met iemand die je ontmoet. Je voelt je een tijger ondanks je bleke winterhuidje. Houd wel je studie en/of werk in de gaten en ga deze niet verwaarlozen. Besides: wat nerdiness maakt je alleen maar sexier! 5, 8 en 20 januari zijn speciale dagen voor jou deze maand. Let wel: door je tijgerlijke gevoel deze maand kan je langzamerhand de neiging krijgen om op handen en voeten te gaan lopen – bedwing deze neiging want dit is natuurlijk wat minder sexy.

Vissen (19 februari t/m 20 maart)

Visje wil zwemmen en kan stiekem niet wachten tot het weer zomer is. De knusse feestdagen zijn weer bijna voorbij en je verlangt weer naar lekker weer. Maar laat nou net Saturnus er zijn die zijn draaisnelheid wat heeft opgekrikt en zijn zweetdruppeltjes op aarde laat vallen speciaal op de plekken waar jij je bevindt – en jij hierdoor de komende tijd wat extra warmte en positieve energie ervaart! Ga veel leuke dingen doen deze maand en gun jezelf wat meer vrijheid. Op 18 januari ben je op je mooist deze maand, dus heb je een spetter op het oog, plan je date dan deze dag in! Heb je geen spetter op het oog, ga deze dag dan uit eten en neem een spiegel mee die je tegenover je zet aan tafel.

Ram (21 maart t/m 20 april)

Uranus staat in een rechte lijn met de zon deze maand. Dit maakt dat zij hun krachten vol met sterrenstof bundelen, waardoor jij extra creatief zal zijn de komende maand. Geef jezelf de ruimte om dit tot uiting te laten komen en neem nieuwe hersenspinsels/ideeën/veranderingen serieus! Luister naar wat je innerlijke stem je probeert te vertellen en laat al je verplichtingen en bezigheden wat meer los, dit kan creativiteit remmen. Probeer lekker veel uit te gaan, te dansen, muziek te luisteren, schilderen en dergelijke dingen te doen de komende maand. Hierin voel jij je op je best! Belangrijke dagen: rond 11 januari zou je wel eens voor een stoplicht komen te staan. Rijd niet door het rode licht.

Stier (21 april t/m 21 mei)

Dag Stiertje. De komende maand staat voor jou in het teken van nieuwsgierigheid. Je hebt behoefte aan afwisseling en nieuwe dingen. Waarschijnlijk is het Mercurius die voor dit gevoel zorgt, gezien hij stiekem in een kleinere baan rond de aarde is komen te staan, omdat hij al een tijdje een oogje op haar heeft. Probeer net als Mercurius te luisteren naar waar je behoefte aan hebt, een betere gids voor de komende periode bestaat er niet. Houd wel het knippen van je teennagels bij, door je behoefte aan nieuwe dingen en verandering is het niet de bedoeling dat je oude dingen gaat verwaarlozen. Dagen waarop er iets spannends en leuks kan gaan gebeuren: 3, 6 en 29 januari.

Tweelingen (22 mei t/m 21 juni)

Mars had wat vertraging dit jaar, waardoor hij op dit moment oog in oog staat met Venus. Deze intieme bijna samensmelting zorgt ervoor dat jij je de komende maand verzwolgen voelt van liefde. En spread the love! Want sommige mensen met een winterdipje kunnen wel wat extra gebruiken. De liefde die door je lichaam stroomt heeft ook invloed op je werk en/of studie want ook hier word je de komende maand warmer van dan normaal. Eigenlijk van alles wel! Pas wel op, want dit alles maakt dat je straalt als nooit tevoren en je een magneet wordt voor potentieel datemateriaal, heb je hier geen behoefte aan draag dan een zonnebril de komende tijd. Plan 10, 11 en 25 januari niet teveel dingen in, dit zijn dagen waarop zelfliefde het best tot uiting kan komen, en daar wil je de rust en ruimte voor hebben.

Kreeft (22 juni t/m 23 juli)

Ondanks jouw optimisme heb je stiekem toch ook wel weer een beetje zin in de lente. De maan heeft de afgelopen tijd niet in dezelfde richting in zijn baan om de aarde gedraaid, maar andersom. Dit duidt op een gevoel van eigenwijsheid de komende maand. Je hebt de neiging om dingen op jouw manier te doen deze maand, luister hiernaar, want uiteindelijk weet jij wat het beste is voor jezelf! Let wel: rond 21 januari zal er iemand op je pad komen waarbij je jouw eigenwijsheid even wat naast je neer moet leggen. Luister goed naar deze persoon want hij of zij heeft je een belangrijke les te vertellen. Op liefdesgebied voel je de komende tijd wat extra kracht die je bijdraagt. Nog iemand op het oog? Maak deze maand dan dus gebruik van deze extra kracht!

Leeuw (24 juli t/m 23 augustus)

Beste Leeuw, geluksplaneet Jupiter heeft het afgelopen jaar in jouw sterrenbeeld gestaan en zal daar het komende half jaar nog blijven staan. Dit zorgt ervoor dat alles op rolletjes zal lopen de komende tijd en je zin hebt in een nieuw jaar. Dankzij de stand van Jupiter zal jij je extra zelfverzekerd voelen om bepaalde dingen die je al een tijdje in je hoofd hebt te verwezenlijken. Je manen zijn wel wat donkerder geworden afgelopen maanden, misschien dat je ze een leuk nieuw kleurtje kan geven. Bijzondere dag: 11 januari. Op deze dag zou je wel eens oog in oog kunnen komen te staan met de ware. Of niet.

Maagd (24 augustus t/m 23 september)

Dacht je je te kunnen verbloemen onder de brave naam van je sterrenbeeld, Maagdje? Jammer, want de stand van Saturnus voorspelt dat jij niet alleen de afgelopen tijd al, maar ook de komende maand zal overlopen van lust en romantiek. Als je al geen spetter had dan is er grote kans dat je er deze maand eentje zult tegenkomen. Daarnaast heb je hard gewerkt afgelopen jaar, wat maakt dat je dit jaar trots af kunt sluiten en met frisse moed weer kan beginnen. Maar pas op: rond 22 januari zou je brood wel eens op kunnen zijn, zorg dat je tijdig een nieuw brood koopt. Dagen waarop je op je heetst bent: 2, 7 en 30 januari.

Weegschaal (24 september t/m 23 oktober)

De stand van Mars zorgt ervoor dat je de komende maand veel behoefte kan hebben aan chocola. Luister naar deze behoefte en geef er aan toe. Chocola bevordert creatieve en spirituele energie, welke je de komende tijd goed zal kunnen gebruiken. Er kunnen een aantal dingen veranderen en daar kun je wel wat extra energie voor gebruiken. Je bent klaar voor een nieuwe start dit jaar en kijkt uit naar de toekomst. Rond 27 januari zal er iemand op je pad komen die je wat te vertellen heeft. Wees hier rond deze dag bewust van. Om op te vallen voor deze persoon heb ik als tip dat je je haar zwart kan verven met daar doorheen gele en groene strengen. Zorg wel voor een verzorgend Keratine masker na afloop, zodat je die shine behoudt.

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Saturnus botste afgelopen maand per ongeluk een klein beetje tegen Uranus aan. Dit kan duiden op grote veranderingen die er voor jou staan te wachten. Jouw kracht is dat wanneer je ergens aan begint, je dit ook af wil maken. Zowel op studie- als op relatiegebied. Dat komt waarschijnlijk door je sterke nijptangetjes Schorpioentje. Let wel: knip deze op tijd bij, anders blijf je onnodig aan iets hangen wat je eigenlijk al niet meer wil. Een aandachtspunt is om komende maand voor voldoende rust voor je linker kleine teen te zorgen, hij kan het wat moeilijk krijgen door een nieuw paar schoenen dat je hebt aangeschaft. Bijzondere dagen: 2, 18 en 24 januari. Op deze dagen zou je wel eens voor een keuze kunnen komen te staan.

Boogschutter (23 november t/m 22 december)

Je nieuwe leeftijd staat je goed Boogschuttertje. Een nieuwe leeftijd, een nieuwe jaar, een nieuwe start. Je hebt er zin in! Venus zal de komende tijd gezellig in jouw sterrenbeeld komen te staan. Zij zal ervoor zorgen dat je sexappeal (nog wat) wordt opgekrikt de komende maand. Op liefdesgebied zal het daarom soepeltjes verlopen. Een aandachtspunt deze maand ligt op het gebied van studie/werk. Je zal op 16 januari een woord tegenkomen wat je nog niet kende en waarvan de betekenis voor veel verandering in je leven kan zorgen. Zorg er daarom voor dat je deze dag alles wat je tegenkomt grondig door leest en goed in je opneemt. Andere bijzondere dagen zijn: 2 en 10 januari.