‘Het begin der tijden’ betekent onvermijdelijk ook het eind van wat voorheen was. We nemen namelijk afscheid van een bekend gezicht binnen Alcmaeon, dat jaar na jaar gevuld werd door enthousiaste leden, dat menig redactielid stress bezorgd heeft en dat trouw 4 keer per jaar op je deurmat lag. We hebben het natuurlijk over de Geestig die al sinds mensenheugenis veel leesplezier heeft bezorgd aan alle vrienden van Alcmaeon. Maar hoe triest het afscheid van de papieren Geestig nu misschien lijkt, wanhoop niet. Eigenlijk nemen we namelijk helemaal geen afscheid van de Geestig, hij heeft alleen een nieuw, digitaal, jasje gekregen!

De Geestig is herboren en dat vieren we met een mooie thema: ‘Het begin der tijden’. Maar dan een begin wat veel verder mag gaan dan een oerknal of Bijbels verhaal. Goede voornemens, life-coaching, superfoods, diëten, e-sigaretten, iedereen is constant bezig met het heruitvinden van zichzelf. Toen ik vorig jaar begon aan mijn studie en in Utrecht ging wonen voelde het ook als een begin der tijden, het begin van mijn studententijd! Ik weet nog goed hoe ik me voelde, opgewonden maar ook bang, zou er wel een plekje zijn voor mij in Utrecht? Ik heb mijn plekje gevonden hier bij Alcmaeon zoals jullie dat hopelijk ook hebben gevonden! En als wij hem een beetje helpen door vaak een bezoekje te brengen ben ik ervan overtuigd dat de Geestig ook zijn plekje kan vinden hier in de digitale wereld.

De nieuwe Geestig zal toegankelijker, meer divers en veelzijdiger zijn zodat we jullie nog beter op de hoogte kunnen houden van de vereniging en inspireren met mooie artikelen. En het mooiste eraan is dat jullie, onze leden maar ook anderen die Alcmaeon een warm hart toedragen, kunnen bijdragen aan de nieuwe Geestig. Heb jij een interessant onderwerp, mooie video, goede tip of kan je leuk schrijven, stuur dan snel een mail naar redactiegeestig@alcmaeon.nl en wie weet zie je jouw eigen artikel terug op geestigmagazine.nl!

 

Veel leesplezier gewenst,

 

Met paarse groet,

 

Emily Fransen

h.t. Voorzitter
25e bestuur der U.F.S.W. Alcmaeon